Polévka z řapíkatého celeru se zákyskou

Porce: 4
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Řapíkatý celer
300 g
Zeleninový vývar
1 l
Česnek
4 stroužky
Zakysaná smeta - šlehačka
1 kelímek
Nové koření - mleté
1/2 lžičky
Máslo
na jíšku
Mouka
na jíšku

Postup

Vyzkoušejte jednoduchý a rychlý recept a uvařte si polévku z řapíkatého celeru se zákyskou. Večeře za pár korun i minut.

Dobrou chuť!

Příprava:

Celer očistíme a nakrájíme na menší kousky.

Oloupaný česnek rozmačkáme.

Vývar přivedeme k varu a přidáme do něj celer, česnek, koření a sůl.

Vaříme cca 15 minut.

Polévku pak tyčovým mixérem rozmixujeme, zahustíme jíškou připravenou z másla a mouky a přidáme smetanu.

Vaříme ještě 5 minut.

Podáváme s krutony nebo kostičkami osmaženého chleba.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Muffiny s Cottage a vločkami

Muffiny s Cottage a vločkami

Slané pečivo, Maso, Ostatní
15 min.
6 ks
Fotografie: banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Sladké, Ostatní
20 min.
10 ks
Fotografie: Hrachová polévka

Hrachová polévka

Polévky, Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
40 min.
4 porce
Fotografie: Salát z hlávkové kapusty a cizrny

Salát z hlávkové kapusty s cizrnou

Saláty, Luštěniny, Veganské, Vegetariánské
120 min.
5 porcí
Fotografie: Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Nápoje
2 hod.+ 24 hod.
2 l