Polévka z řapíkatého celeru se zákyskou

Porce: 4
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Řapíkatý celer
300 g
Zeleninový vývar
1 l
Česnek
4 stroužky
Zakysaná smeta - šlehačka
1 kelímek
Nové koření - mleté
1/2 lžičky
Máslo
na jíšku
Mouka
na jíšku

Postup

Vyzkoušejte jednoduchý a rychlý recept a uvařte si polévku z řapíkatého celeru se zákyskou. Večeře za pár korun i minut.

Dobrou chuť!

Příprava:

Celer očistíme a nakrájíme na menší kousky.

Oloupaný česnek rozmačkáme.

Vývar přivedeme k varu a přidáme do něj celer, česnek, koření a sůl.

Vaříme cca 15 minut.

Polévku pak tyčovým mixérem rozmixujeme, zahustíme jíškou připravenou z másla a mouky a přidáme smetanu.

Vaříme ještě 5 minut.

Podáváme s krutony nebo kostičkami osmaženého chleba.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Banánový chlebíček bez lepku

Banánový chlebíček s čokoládou bez lepku

Bez lepku, Sladké
90 min.
12 - 15 plátků
Fotografie: Avokádové lívance s vejci

Avokádové lívance s vejci

Slané pečivo, Ostatní
15 min.
4 porce
Fotografie: Čočkové brownies

Čočkové brownies

Sladké
15 min.
6 ks
Fotografie: Salát z žampiónů a petrželky

Salát z žampiónů a petrželky

Saláty
30 min.
3 porce
Fotografie: Rizoto se žampiony a hráškem

Rizoto s hráškem a žampiony

Těstoviny a rýže
45 min.
3 porce