Polévka z řapíkatého celeru se zákyskou

Porce: 4
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Řapíkatý celer
300 g
Zeleninový vývar
1 l
Česnek
4 stroužky
Zakysaná smeta - šlehačka
1 kelímek
Nové koření - mleté
1/2 lžičky
Máslo
na jíšku
Mouka
na jíšku

Postup

Vyzkoušejte jednoduchý a rychlý recept a uvařte si polévku z řapíkatého celeru se zákyskou. Večeře za pár korun i minut.

Dobrou chuť!

Příprava:

Celer očistíme a nakrájíme na menší kousky.

Oloupaný česnek rozmačkáme.

Vývar přivedeme k varu a přidáme do něj celer, česnek, koření a sůl.

Vaříme cca 15 minut.

Polévku pak tyčovým mixérem rozmixujeme, zahustíme jíškou připravenou z másla a mouky a přidáme smetanu.

Vaříme ještě 5 minut.

Podáváme s krutony nebo kostičkami osmaženého chleba.

Share on facebook
Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Mrkvové šátečky s domácí marmeládou

Mrkvové šátečky s domácí marmeládou

Sladké
105 min.
10 ks
Fotografie: fit muffiny plněné ovocem

Fit muffiny plněné ovocem

Bez laktózy, Sladké
40 min.
7 ks
Fotograife: Květákové placičky

Květákové placičky

Ostatní
35 min.
6 porcí
Fotografie: Trhanec

Trhanec

Bez laktózy, Ostatní, Sladké
20 min.
1 porce
Fotografie: špenátová polévka

Špenátová polévka s bramborem

Bez lepku, Polévky
30 min.
4