Polévka z řapíkatého celeru se zákyskou

Porce: 4
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Řapíkatý celer
300 g
Zeleninový vývar
1 l
Česnek
4 stroužky
Zakysaná smeta - šlehačka
1 kelímek
Nové koření - mleté
1/2 lžičky
Máslo
na jíšku
Mouka
na jíšku

Postup

Vyzkoušejte jednoduchý a rychlý recept a uvařte si polévku z řapíkatého celeru se zákyskou. Večeře za pár korun i minut.

Dobrou chuť!

Příprava:

Celer očistíme a nakrájíme na menší kousky.

Oloupaný česnek rozmačkáme.

Vývar přivedeme k varu a přidáme do něj celer, česnek, koření a sůl.

Vaříme cca 15 minut.

Polévku pak tyčovým mixérem rozmixujeme, zahustíme jíškou připravenou z másla a mouky a přidáme smetanu.

Vaříme ještě 5 minut.

Podáváme s krutony nebo kostičkami osmaženého chleba.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Smoothie mango

Smoothie mango

Nápoje, Bez laktózy, Veganské, Vegetariánské
10 min.
1 porce
Fotografie: Fazolová pomazánka

Fazolová pomazánka

Luštěniny
10 min.
2 porce
Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Kari s rýží a tofu

Kari s rýží a tofu

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3-4 porce