Polévka z řapíkatého celeru se zákyskou

Porce: 4
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Řapíkatý celer
300 g
Zeleninový vývar
1 l
Česnek
4 stroužky
Zakysaná smeta - šlehačka
1 kelímek
Nové koření - mleté
1/2 lžičky
Máslo
na jíšku
Mouka
na jíšku

Postup

Vyzkoušejte jednoduchý a rychlý recept a uvařte si polévku z řapíkatého celeru se zákyskou. Večeře za pár korun i minut.

Dobrou chuť!

Příprava:

Celer očistíme a nakrájíme na menší kousky.

Oloupaný česnek rozmačkáme.

Vývar přivedeme k varu a přidáme do něj celer, česnek, koření a sůl.

Vaříme cca 15 minut.

Polévku pak tyčovým mixérem rozmixujeme, zahustíme jíškou připravenou z másla a mouky a přidáme smetanu.

Vaříme ještě 5 minut.

Podáváme s krutony nebo kostičkami osmaženého chleba.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks