Polévka z patizonu s uzeným tofu

Porce: 4 porce
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Patizon
1 ks
Cibule
1 větší kus
Česnek
4 stroužky
Uzené tofu
200 g
Mletá paprika sladká
1 lžíce
Rýžová mouka
1 lžíce
Majoránka, kmín, mletý pepř a sůl
Trochu - podle chuti

Postup

Polévka z patizonu obsahuje jemnou zeleninu v kombinaci s aromatickými a chuťově výraznými ingrediencemi. Uzené tofu dodává polévce lehkou kouřovou příchuť, zatímco česnek a cibule jí přidávají na aromatičnosti. Sladká paprika se postará o jemnou kořeněnou chuť, která polévku krásně doplňuje. Rýžová mouka polévce dodává jemnou a hladkou konzistenci.

Příprava:

Patizon oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky.

Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a osmažíme v hrnci na rozpáleném oleji do lehce zlatavé barvičky.

Přidáme na kostičky nakrájené tofu, chvíli restujeme a pak přisypeme papriku, kmín, nasekaný česnek, zaprášíme moukou a krátce osmažíme.

Dále přidáme nakrájený patizon, promícháme, zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem, osolíme a vaříme, dokud patizon nezměkne.

Ke konci varu dochutíme majoránkou a pepřem.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Tvarohový bezlepkový cheescake s borůvkami

Tvarohový bezlepkový cheescake s borůvkami

Bez lepku, Sladké
120 min.
8 - 12 ks
Fotografie: Směs na topinky z bedel

Směs na topinky z bedel

Vegetariánské, Ostatní, Veganské
45 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Karbanátky z patizonu bez lepku

Karbanátky z patizonu bez lepku

Bez lepku
60 min.
25 ks
Fotografie: zapečený jogurt

Zapečený jogurt s čekankovým sirupem

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: koláč s tvarohem

Koláč s tvarohem

Sladké
30 min.
9 ks