Polévka z patizonu obsahuje jemnou zeleninu v kombinaci s aromatickými a chuťově výraznými ingrediencemi. Uzené tofu dodává polévce lehkou kouřovou příchuť, zatímco česnek a cibule jí přidávají na aromatičnosti. Sladká paprika se postará o jemnou kořeněnou chuť, která polévku krásně doplňuje. Rýžová mouka polévce dodává jemnou a hladkou konzistenci.
Příprava:
Patizon oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky.
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a osmažíme v hrnci na rozpáleném oleji do lehce zlatavé barvičky.
Přidáme na kostičky nakrájené tofu, chvíli restujeme a pak přisypeme papriku, kmín, nasekaný česnek, zaprášíme moukou a krátce osmažíme.
Dále přidáme nakrájený patizon, promícháme, zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem, osolíme a vaříme, dokud patizon nezměkne.
Ke konci varu dochutíme majoránkou a pepřem.