Polévka z krájených zelených fazolových lusků s kefírem

Porce: 5 - 6 porcí
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Krájené zelené fazolové lusky
450 g
Hladká mouka Jizerka
1 - 2 lžíce
Máslo
2,5 g
Bobkový list
3 listy
Masox
1 ks
Středně velké brambory
3-4 ks
Kefír
500 ml
Sůl, pepř
Podle chuti
Kopr
Podle chuti

Postup

Polévka z fazolových lusků s kefírem je vhodná pro děti i dospělé a vhodná i pro bezlepkovou dietu. Přejeme dobrou chuť!

Postup:

  • Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, dáme do kastrolu, zalijeme vodou a uvaříme do měkka.
  • Do středně velkého kastrolu si dáme rozehřát máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku, kterou zalijeme větším hrnkem studené vody a ihned rozmícháme, aby nám nevznikly hrudky.
  • Přidáme fazolové lusky, bobkový list, trochu soli, masox a trochu mletého pepře. Dolijeme kefírem a dáme vařit na cca 10 minut.
  • Přidáme uvařené brambory i s vodou, dochutíme koprem, a ještě krátce povaříme cca 5 minut.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Veganské linecké cukroví veganské

Veganské linecké cukroví

Sladké, Veganské
2 hodiny
3 plechy
Fotografie: Špaldové linecké cukroví s domácí marmeládou

Špaldové linecké cukroví s domácí marmeládou

Bez laktózy, Sladké, Vegetariánské
15 min.
40 ks
Fotografie: Chia pudink s banánem a mandarinkou

Chia pudink s banánem a mandarinkou

Bez lepku, Sladké, Veganské, Vegetariánské
1,5 hod
3
Foto: Dort se švestkami a mákem bez lepku

Dort se švestkami a mákem bez lepku

Bez lepku, Sladké
120 min.
12 ks
Zdravý koláč s drobenkou z ovesných vloček

Zdravý koláč s drobenkou z ovesných vloček

Sladké
55 min.
8 ks