Polévka z krájených zelených fazolových lusků s kefírem

Porce: 5 - 6 porcí
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Krájené zelené fazolové lusky
450 g
Hladká mouka Jizerka
1 - 2 lžíce
Máslo
2,5 g
Bobkový list
3 listy
Masox
1 ks
Středně velké brambory
3-4 ks
Kefír
500 ml
Sůl, pepř
Podle chuti
Kopr
Podle chuti

Postup

Polévka z fazolových lusků s kefírem je vhodná pro děti i dospělé a vhodná i pro bezlepkovou dietu. Přejeme dobrou chuť!

Postup:

  • Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, dáme do kastrolu, zalijeme vodou a uvaříme do měkka.
  • Do středně velkého kastrolu si dáme rozehřát máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku, kterou zalijeme větším hrnkem studené vody a ihned rozmícháme, aby nám nevznikly hrudky.
  • Přidáme fazolové lusky, bobkový list, trochu soli, masox a trochu mletého pepře. Dolijeme kefírem a dáme vařit na cca 10 minut.
  • Přidáme uvařené brambory i s vodou, dochutíme koprem, a ještě krátce povaříme cca 5 minut.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špenátové vafle bez lepku

Špenátové vafle bez lepku

Bez lepku, Slané pečivo
45 - 60 min.
12 ks
Fotografie: Polévka z rukoly a brambor

Polévka z rukoly a brambor

Polévky
45 min.
4 porce
Fotografie: Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
5 porcí
Fotografie: Salát z červené čekanky a polníčku

Salát z červené čekanky a polníčku

Saláty, Veganské, Vegetariánské
20 min.
4 porce
Fotografie: Tortillové košíčky

Tortillové jednohubky s avokádovou pomazánkou

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
12 ks