Polévka z hlávkové kapusty

Porce: 4 porce
Doba příravy: 50 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Hlávková kapusta
500 - 600 g
Brambory
2 ks
Česnek
3 stroužky
Sůl
1/2 lžičky
Mletý pepř
dle chuti
Muškátový květ mletý
1/3 lžičky
Zeleninový vývar
1 litr
Sójová šlehačka
100 ml

Postup

Kapusta obsahuje Omega 3 mastné kyseliny, které jsou dobré pro zdravé srdce a cévy a pomáhá snižovat cholesterol v krvi. Polévka je krémová a moc dobrá.

Příprava:

Listy kapusty opláchneme, tvrdou vnitřní část vyřízneme (košťál), dáme pryč a listy nakrájíme na proužky.

Menší hrst nakrájené kapusty si dáme stranou na ozdobu.

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek rovněž oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci na rozehřátém olivovém oleji orestujeme po dobu cca 2 minut nakrájenou cibulku, pak přidáme česnek a brambory, krátce orestujeme a zalijeme uvařeným zeleninovým vývarem (můžeme i zalít vodou a přidat zeleninový bujón).

Vaříme 10 minut. Poté k zelenině nasypeme nakrájenou kapustu, promícháme a vaříme dalších 15 minut.

Pak odstavíme hrnec z plotny, přilijeme smetanu a tyčovým mixérem rozmixujeme.

Polévku vrátíme na plotnu, ochutíme solí, pepřem a muškátovým květem, přidáme zbylou kapustu, kterou jsme si nechali stranou a krátce povaříme (1-2 minuty).

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Mrkvové bezlepkové houstičky

Mrkvové bezlepkové houstičky

Bez lepku, Slané pečivo
60 min.
6 - 7 ks
Fotografie: Citrónový koláč bez lepku

Citrónový koláč bez lepku

Bez lepku, Sladké
70 min.
8 - 12
Fotografie: Osvěžující vrstvený salát

Osvěžující vrstvený salát

Saláty
30 min.
4-5
Fotografie: koláč s meruňkami

Meruňkový koláč

Sladké
50 min.
9 ks
Fotografie: cuketové placky

Cuketové placky

Bez laktózy, Ostatní
25 min.
5 ks