Polévka z hlávkové kapusty

Porce: 4 porce
Doba příravy: 50 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Hlávková kapusta
500 - 600 g
Brambory
2 ks
Česnek
3 stroužky
Sůl
1/2 lžičky
Mletý pepř
dle chuti
Muškátový květ mletý
1/3 lžičky
Zeleninový vývar
1 litr
Sójová šlehačka
100 ml

Postup

Kapusta obsahuje Omega 3 mastné kyseliny, které jsou dobré pro zdravé srdce a cévy a pomáhá snižovat cholesterol v krvi. Polévka je krémová a moc dobrá.

Příprava:

Listy kapusty opláchneme, tvrdou vnitřní část vyřízneme (košťál), dáme pryč a listy nakrájíme na proužky.

Menší hrst nakrájené kapusty si dáme stranou na ozdobu.

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek rovněž oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci na rozehřátém olivovém oleji orestujeme po dobu cca 2 minut nakrájenou cibulku, pak přidáme česnek a brambory, krátce orestujeme a zalijeme uvařeným zeleninovým vývarem (můžeme i zalít vodou a přidat zeleninový bujón).

Vaříme 10 minut. Poté k zelenině nasypeme nakrájenou kapustu, promícháme a vaříme dalších 15 minut.

Pak odstavíme hrnec z plotny, přilijeme smetanu a tyčovým mixérem rozmixujeme.

Polévku vrátíme na plotnu, ochutíme solí, pepřem a muškátovým květem, přidáme zbylou kapustu, kterou jsme si nechali stranou a krátce povaříme (1-2 minuty).

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
5 porcí
Fotografie: Salát z červené čekanky a polníčku

Salát z červené čekanky a polníčku

Saláty, Veganské, Vegetariánské
20 min.
4 porce
Fotografie: Tortillové košíčky

Tortillové jednohubky s avokádovou pomazánkou

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
12 ks
Fotografie: Honzovy buchty

Honzovy kynuté buchty s erythritolem

Sladké
40 min.
20 ks
Fotografie: Tvarohové lívance s pudinkem

Tvarohové lívance s pudinkem

Sladké
10 min.
2 porce