Polévka z cizrny

Porce: 4 - 5 porcí
Doba příravy: 120 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Cizrna
200 g
Sůl
Dle chuti
Olivový olej
1 - 2 lžíce
Bezlepková hladká mouka Jizerka
1 lžíce
Mrkev
2 ks
Masox
1 ks
Brambor
1 ks
Rajčata loupaná
400 g
Tymián
1 lžička
Bazalka
2 lžičky
Cibule
1 středně velká
Česnek
3 stroužky
Cukr
1 lžíce

Postup

Polévka z cizrny v zimě zahřeje a v létě zasytí a uvidíte, že v hrnci dlouho nezůstane. Přejeme dobrou chuť!

Příprava:

  • Cizrnu dáme do hrnce, propláchneme, zalijeme vodou, přidáme kostku masoxu a dáme na 1 až 1 ½ hodiny vařit.
  • Vaříme zlehka.
  • Po hodině ochutnáme, zda je již cizrna uvařená a před koncem vaření přidáme trochu soli.
  • Brambor a mrkve oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Rajčata rozmixujeme. Ve středně velkém hrnci necháme rozpálit olej, přidáme cibulku, necháme zesklovatět, zasypeme moukou a zamícháme.
  • Pak přilijeme trochu vody, rozmícháme, přidáme vývar s cizrnou, nastrouhaný brambor a mrkve, rajčata, tymián, bazalku, prolisovaný česnek, cukr a dáme vařit.
  • Vaříme 25-30 minut za občasného míchání. Polévka je dobrá čerstvá, ale je lepší, když se nechá rozležet do druhého dne.
Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: řepné placky

Řepné placky

Veganské, Ostatní, Vegetariánské
20 min.
5 ks
Fotografie: Salát s čekankou

Salát s čekankou

Saláty
30 min.
4 porce
Fotografie: Kuskus s rukolou a brusinkami

Kuskus s rukolou a brusinkami

Bez laktózy, Bez lepku
30 min.
4-5 porcí
Fotografie: Mrkvový salát

Mrkvový salát

Saláty
15 min.
1 porce
Fotografie: Pomazánka z bílé ředkve a tvarohu

Pomazánka z bílé ředkve a tvarohu

Ostatní
30 min.
3 porce