Polévka z cizrny a pórku

Porce: 4 porce
Doba příravy: 120 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Pórek
1 ks
Cizrna
200 g
Zeleninový bujón
1 ks
Brambory
1 - 2 ks
Voda
1,5 l
Pepř a sůl
Podle chuti

Postup

Cizrnu propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit cca 50 minut.

Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka, brambory také očistíme a nakrájíme na menší kostičky.

Ke konci varu (50 minutách) přidáme k cizrně kostku bujónu, brambory, pórek, trošku pepře, soli, případně trochu vody a vaříme ještě 25-30 minut.

Pak polévku rozmixujeme a můžeme podávat.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Mrkvový salát

Mrkvový salát

Saláty
15 min.
1 porce
Fotografie: Pomazánka z bílé ředkve a tvarohu

Pomazánka z bílé ředkve a tvarohu

Ostatní
30 min.
3 porce
Fotografie: Ovesná kaše do skleničky

Ovesná kaše do skleničky

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: vafle z ovesných vloček

Vafle z ovesných vloček

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Špenatový mug cake

Špenátový mug cake

Slané pečivo, Ostatní
10 min.
1 porce