Polévka z červené řepy

Porce: 4-5
Doba příravy: 80 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Cibule
1 ks
Česnek
3 stroužky
Zakysaná smetana
1 ks
Červená řepa
3 ks
Olivový olej
1 lžíce
Brambory
1 ks
Zeleninový vývar
1,5 l
Sůl
Podle chuti
Pepř
Podle chuti
Citrónová šťáva
pár kapek

Postup

Zdravá a chutná polévka z červené řepy.

Postup:

Řepu uvaříme doměkka a po zchladnutí oloupeme a nakrájíme na menší kousky.

Bramboru oloupeme a nakrájíme rovněž na menší kousky.

Cibulku oloupeme, nakrájíme nadrobno a v hrnci osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

Pak přidáme brambory a řepu, chvilku podusíme a poté zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a necháme vařit 15-20 minut.

Když jsou brambory měkké, tak vše rozmixujeme na hladké pyré.

Přidáme kysanou smetanu a malou chviličku provaříme. Trošku dochutíme citrónovou šťávou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: perníčky ze špaldové mouky

Perníčky ze špaldové mouky

Sladké
30 min.
4 plechy
Fotografie: Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Bez lepku, Saláty
40 min.
4 porce
Fotografie: Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Bezlepkové vanilkové rohlíčky naší babičky

Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
1,5 hod.
3,5 plechu
Fotografie: Linecké bezlepkové cukroví

Linecké bezlepkové cukroví

Bez lepku, Sladké
2 hodiny
5 plechů
Fotografie: Veganské linecké cukroví veganské

Veganské linecké cukroví

Sladké, Veganské
2 hodiny
3 plechy