Polévka z červené řepy

Porce: 4-5
Doba příravy: 80 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Cibule
1 ks
Česnek
3 stroužky
Zakysaná smetana
1 ks
Červená řepa
3 ks
Olivový olej
1 lžíce
Brambory
1 ks
Zeleninový vývar
1,5 l
Sůl
Podle chuti
Pepř
Podle chuti
Citrónová šťáva
pár kapek

Postup

Zdravá a chutná polévka z červené řepy.

Postup:

Řepu uvaříme doměkka a po zchladnutí oloupeme a nakrájíme na menší kousky.

Bramboru oloupeme a nakrájíme rovněž na menší kousky.

Cibulku oloupeme, nakrájíme nadrobno a v hrnci osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

Pak přidáme brambory a řepu, chvilku podusíme a poté zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a necháme vařit 15-20 minut.

Když jsou brambory měkké, tak vše rozmixujeme na hladké pyré.

Přidáme kysanou smetanu a malou chviličku provaříme. Trošku dochutíme citrónovou šťávou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Uzené tofu s bramborovo-mrkvovou kaší

Uzené tofu s bramborovo-mrkvovou kaší

Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
60 min.
3 porce
Fotografie: slaná roláda s lučinou

Slaná roláda s lučinou

Maso, Slané pečivo
35 min.
8 kousků
Fotografie: Houstičky bez mouky

Houstičky bez mouky

Ostatní, Slané pečivo
70 min.
6 ks
Fotografie: Rybízový sirup

Rybízový sirup

Nápoje
12 - 20 hod
4 l
Fotografie: Salát z červené řepy se zálivkou

Salát z červené řepy se zálivkou

Saláty
45 min.
4 - 5 porcí