Polévka z červené řepy

Porce: 4-5
Doba příravy: 80 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Cibule
1 ks
Česnek
3 stroužky
Zakysaná smetana
1 ks
Červená řepa
3 ks
Olivový olej
1 lžíce
Brambory
1 ks
Zeleninový vývar
1,5 l
Sůl
Podle chuti
Pepř
Podle chuti
Citrónová šťáva
pár kapek

Postup

Zdravá a chutná polévka z červené řepy.

Postup:

Řepu uvaříme doměkka a po zchladnutí oloupeme a nakrájíme na menší kousky.

Bramboru oloupeme a nakrájíme rovněž na menší kousky.

Cibulku oloupeme, nakrájíme nadrobno a v hrnci osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

Pak přidáme brambory a řepu, chvilku podusíme a poté zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a necháme vařit 15-20 minut.

Když jsou brambory měkké, tak vše rozmixujeme na hladké pyré.

Přidáme kysanou smetanu a malou chviličku provaříme. Trošku dochutíme citrónovou šťávou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks