Polévka z červené řepy

Porce: 4-5
Doba příravy: 80 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Cibule
1 ks
Česnek
3 stroužky
Zakysaná smetana
1 ks
Červená řepa
3 ks
Olivový olej
1 lžíce
Brambory
1 ks
Zeleninový vývar
1,5 l
Sůl
Podle chuti
Pepř
Podle chuti
Citrónová šťáva
pár kapek

Postup

Zdravá a chutná polévka z červené řepy.

Postup:

Řepu uvaříme doměkka a po zchladnutí oloupeme a nakrájíme na menší kousky.

Bramboru oloupeme a nakrájíme rovněž na menší kousky.

Cibulku oloupeme, nakrájíme nadrobno a v hrnci osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

Pak přidáme brambory a řepu, chvilku podusíme a poté zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a necháme vařit 15-20 minut.

Když jsou brambory měkké, tak vše rozmixujeme na hladké pyré.

Přidáme kysanou smetanu a malou chviličku provaříme. Trošku dochutíme citrónovou šťávou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
90 min.
4 -5 porcí
Fotogrfie: Gnoochi s žampiony a cottage

Gnocchi s houbami a Cottage

Ostatní, Bez lepku
40 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Čokoládový chia pudink

Čokoládový chia pudink

Vegetariánské, Sladké, Veganské
30 min + 4 hod. v lednici
4 porce
Fotografie: Bramboračka babičky Janičky

Bramboračka babičky Janičky

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
5 porcí
Fotografie: Bezlepkové odpalované těsto

Bezlepkové odpalované těsto

Bez lepku, Sladké
2 - 2,5 hod
3 plechy