Polévka z červené čočky

Porce: 2 porce
Doba příravy: 20 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Červená čočka
300 g
Šalotka
1 ks
Olivový olej
2 lžíce
Zeleninový vývar
500 ml
Tuňák
160 g
Smetana na vaření
250 ml

Postup

Polévka z červené čočky zahřeje i zasytí a rozhodně zachutná každému.

Pokrájíme šalotku a zpěníme na olivovém oleji, přidáme propláchnutou čočku, chvilku orestujeme.

Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí cca 10 minut.

Odstavíme, rozmixujeme dohladka.

Přidáme tuňáka, smetanu a 2 minuty povaříme.

Dobrou chuť.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Tvarohový bezlepkový cheescake s borůvkami

Tvarohový bezlepkový cheescake s borůvkami

Bez lepku, Sladké
120 min.
8 - 12 ks
Fotografie: Směs na topinky z bedel

Směs na topinky z bedel

Vegetariánské, Ostatní, Veganské
45 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Polévka z patizonu a tofu

Polévka z patizonu s uzeným tofu

Polévky
60 min.
4 porce
Fotografie: Karbanátky z patizonu bez lepku

Karbanátky z patizonu bez lepku

Bez lepku
60 min.
25 ks
Fotografie: zapečený jogurt

Zapečený jogurt s čekankovým sirupem

Sladké
10 min.
1 porce