Polévka z červené čočky

Porce: 2 porce
Doba příravy: 20 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Červená čočka
300 g
Šalotka
1 ks
Olivový olej
2 lžíce
Zeleninový vývar
500 ml
Tuňák
160 g
Smetana na vaření
250 ml

Postup

Polévka z červené čočky zahřeje i zasytí a rozhodně zachutná každému.

Pokrájíme šalotku a zpěníme na olivovém oleji, přidáme propláchnutou čočku, chvilku orestujeme.

Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí cca 10 minut.

Odstavíme, rozmixujeme dohladka.

Přidáme tuňáka, smetanu a 2 minuty povaříme.

Dobrou chuť.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Mrkvové bezlepkové houstičky

Mrkvové bezlepkové houstičky

Bez lepku, Slané pečivo
60 min.
6 - 7 ks
Fotografie: Citrónový koláč bez lepku

Citrónový koláč bez lepku

Bez lepku, Sladké
70 min.
8 - 12
Fotografie: Osvěžující vrstvený salát

Osvěžující vrstvený salát

Saláty
30 min.
4-5
Fotografie: koláč s meruňkami

Meruňkový koláč

Sladké
50 min.
9 ks
Fotografie: cuketové placky

Cuketové placky

Bez laktózy, Ostatní
25 min.
5 ks