Polévka s artyčoky

Porce: 4 porce
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Artyčoky
4 ks
Brambory
4 ks
Cibule
1 ks
Cuketa
1 menší ks
Mrkev
1 ks
Petržel
1 ks
Česnek
2 stroužky
Čerstvý libeček
1 ks
Olivový olej
1 polévková lžíce
Pepř a sůl
Podle chuti

Postup

Polévka s artyčoky je svěží, chutná po bramborech, kořenové zelenině a libečku s česnekem.

Příprava:

Z artyčoků vykrájíme srdíčka, která hned dáme do vody s citrónovou šťávou nebo octem, aby nezačala černat.

Cibuli, petržel, cuketu, mrkev, česnek oloupeme, nakrájíme na menší kostičky a chvíli restujeme v hrnci s rozehřátým olivovým olejem.

Pak přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, zalijeme cca 1 l studené vody a dáme vařit.

Vaříme 10 minut a následně přidáme na kostičky nakrájená srdíčka artyčoků, osolíme, opepříme a vaříme dalších 20 minut.

Ke konci varu přidáme nakrájený libeček.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Čočkové brownies

Čočkové brownies

Sladké
15 min.
6 ks
Fotografie: Salát z žampiónů a petrželky

Salát z žampiónů a petrželky

Saláty
30 min.
3 porce
Fotografie: Rizoto se žampiony a hráškem

Rizoto s hráškem a žampiony

Těstoviny a rýže
45 min.
3 porce
Fotografie: Mrkvový salát s kedlubnou

Mrkvový salát s kedlubnou

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3 porce
Fotografie: Kuskus a červenou řepou a polníčkem

Kuskus s červenou řepou a polníčkem

Vegetariánské, Veganské
30 min.
3 porce