Polévka kyselo s houbami

Porce: 5
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Brambory
900 g
Sušené houby
100 g
Alpro - sójová alternativa smetany
250 ml
Kopr
podle chuti
Ocet
1 lžička
Pepř, sůl, kmín
podle chuti

Postup

Klasický recept na krkonošské kyselo zde nenajdete. Připravili jsme pro vás kyselo s houbami i pro vegany či vegetariány. Houby už vystrkují kloboučky z mechů a kapradí, uvařte si výborné kyselo pro celou rodinu.

Příprava:

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, propláchneme a dáme do hrnce.

Zalijeme vodou, tak aby byly ponořené, přidáme trochu soli, pepře, drcený kmín, sušené nebo čerstvé houby a dáme vařit cca 25 – 30 minut.

Během varu přidáme ještě nakrájený kopr.

Když jsou brambory měkké, tak přilijeme Alpro smetanu a necháme povařit. Pak dochutíme ještě trochou octa, minutku povaříme a můžeme podávat (s octem opatrně, aby nebyla polévka moc kyselá).

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: perníčky ze špaldové mouky

Perníčky ze špaldové mouky

Sladké
30 min.
4 plechy
Fotografie: Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Bez lepku, Saláty
40 min.
4 porce
Fotografie: Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Bezlepkové vanilkové rohlíčky naší babičky

Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
1,5 hod.
3,5 plechu
Fotografie: Linecké bezlepkové cukroví

Linecké bezlepkové cukroví

Bez lepku, Sladké
2 hodiny
5 plechů
Fotografie: Veganské linecké cukroví veganské

Veganské linecké cukroví

Sladké, Veganské
2 hodiny
3 plechy