Polévka kyselo s houbami

Porce: 5
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Brambory
900 g
Sušené houby
100 g
Alpro - sójová alternativa smetany
250 ml
Kopr
podle chuti
Ocet
1 lžička
Pepř, sůl, kmín
podle chuti

Postup

Klasický recept na krkonošské kyselo zde nenajdete. Připravili jsme pro vás kyselo s houbami i pro vegany či vegetariány. Houby už vystrkují kloboučky z mechů a kapradí, uvařte si výborné kyselo pro celou rodinu.

Příprava:

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, propláchneme a dáme do hrnce.

Zalijeme vodou, tak aby byly ponořené, přidáme trochu soli, pepře, drcený kmín, sušené nebo čerstvé houby a dáme vařit cca 25 – 30 minut.

Během varu přidáme ještě nakrájený kopr.

Když jsou brambory měkké, tak přilijeme Alpro smetanu a necháme povařit. Pak dochutíme ještě trochou octa, minutku povaříme a můžeme podávat (s octem opatrně, aby nebyla polévka moc kyselá).

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
5 porcí
Fotografie: Salát z červené čekanky a polníčku

Salát z červené čekanky a polníčku

Saláty, Veganské, Vegetariánské
20 min.
4 porce
Fotografie: Tortillové košíčky

Tortillové jednohubky s avokádovou pomazánkou

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
12 ks
Fotografie: Honzovy buchty

Honzovy kynuté buchty s erythritolem

Sladké
40 min.
20 ks
Fotografie: Tvarohové lívance s pudinkem

Tvarohové lívance s pudinkem

Sladké
10 min.
2 porce