Polévka kyselo s houbami

Porce: 5
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Brambory
900 g
Sušené houby
100 g
Alpro - sójová alternativa smetany
250 ml
Kopr
podle chuti
Ocet
1 lžička
Pepř, sůl, kmín
podle chuti

Postup

Klasický recept na krkonošské kyselo zde nenajdete. Připravili jsme pro vás kyselo s houbami i pro vegany či vegetariány. Houby už vystrkují kloboučky z mechů a kapradí, uvařte si výborné kyselo pro celou rodinu.

Příprava:

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, propláchneme a dáme do hrnce.

Zalijeme vodou, tak aby byly ponořené, přidáme trochu soli, pepře, drcený kmín, sušené nebo čerstvé houby a dáme vařit cca 25 – 30 minut.

Během varu přidáme ještě nakrájený kopr.

Když jsou brambory měkké, tak přilijeme Alpro smetanu a necháme povařit. Pak dochutíme ještě trochou octa, minutku povaříme a můžeme podávat (s octem opatrně, aby nebyla polévka moc kyselá).

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: cuketové muffiny

Cuketové muffiny

Ostatní, Bez laktózy, Slané pečivo
15 min.
8 ks
Fotografie: maková buchta se švestkami

Maková buchta se švestkami

Sladké
20 min.
10 ks
Foto: smetanová pórková polévka

Smetanová pórková polévka

Polévky
15 min.
2 poce
Fotografie: malinové smoothie

Malinové smoothie

Nápoje, Bez laktózy, Veganské, Vegetariánské
5 min.
1 porce
Fotografie: Mrkvové bezlepkové houstičky

Mrkvové bezlepkové houstičky

Bez lepku, Slané pečivo
60 min.
6 - 7 ks