Polévka kyselo s houbami

Porce: 5
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Brambory
900 g
Sušené houby
100 g
Alpro - sójová alternativa smetany
250 ml
Kopr
podle chuti
Ocet
1 lžička
Pepř, sůl, kmín
podle chuti

Postup

Klasický recept na krkonošské kyselo zde nenajdete. Připravili jsme pro vás kyselo s houbami i pro vegany či vegetariány. Houby už vystrkují kloboučky z mechů a kapradí, uvařte si výborné kyselo pro celou rodinu.

Příprava:

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, propláchneme a dáme do hrnce.

Zalijeme vodou, tak aby byly ponořené, přidáme trochu soli, pepře, drcený kmín, sušené nebo čerstvé houby a dáme vařit cca 25 – 30 minut.

Během varu přidáme ještě nakrájený kopr.

Když jsou brambory měkké, tak přilijeme Alpro smetanu a necháme povařit. Pak dochutíme ještě trochou octa, minutku povaříme a můžeme podávat (s octem opatrně, aby nebyla polévka moc kyselá).

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
90 min.
4 -5 porcí
Fotogrfie: Gnoochi s žampiony a cottage

Gnocchi s houbami a Cottage

Ostatní, Bez lepku
40 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Čokoládový chia pudink

Čokoládový chia pudink

Vegetariánské, Sladké, Veganské
30 min + 4 hod. v lednici
4 porce
Fotografie: Bramboračka babičky Janičky

Bramboračka babičky Janičky

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
5 porcí
Fotografie: Bezlepkové odpalované těsto

Bezlepkové odpalované těsto

Bez lepku, Sladké
2 - 2,5 hod
3 plechy