Polévka Hokaido

Porce: 5
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Malá dýně Hokaido
600 g
Voda
850 ml
Cibule
1 kus
Olivový olej
40 ml
Smetana na vaření
dle chuti
Sůl, pepř, kurkuma nebo kari
dle chuti
Chilli semínka (nemusí)
dle chuti

Postup

Polévka Hokaido je chutná a celá rodina si ji oblíbí. Nejprve dýni rozkrojíme a vydlabeme semínka, poté nakrájíme na malé kousky a vložíme ji do vroucí osolené vody. Vaříme dýni do měkka, trvá to zhruba 15-20 minut.  

Mezitím vložíme olivový olej na vroucí pánev a orestujeme cibuli. 

Do hrnce s dýní přidáme cibuli, pepř, kari a kurkumu. Dále vše rozmixujeme. Podle chuti přidáváme sůl a šlehačku. Do hotové polévky můžete přidat i vařený brambor pro zjemnění nebo větší zasycení. Pokud máte radši ostřejší a plnější chuť, přidejte chilli semínka. 

 

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Meduňkový sirup

Meduňkový sirup

Nápoje
48 hod + 30min.
4 l
Fotografie: levandulový sirup

Levandulový sirup

Nápoje
30min + 24hod.
5,5 l
Fotografie: Zelňačka polévka

Zelňačka

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
4 porce
Fotografie: Fitness cake

Fitness cake

Sladké
50 min.
8 ks
Omeletové muffiny

Omeletové muffiny

Bez laktózy, Ostatní
45 min.
7 ks