Polévka Hokaido

Porce: 5
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Malá dýně Hokaido
600 g
Voda
850 ml
Cibule
1 kus
Olivový olej
40 ml
Smetana na vaření
dle chuti
Sůl, pepř, kurkuma nebo kari
dle chuti
Chilli semínka (nemusí)
dle chuti

Postup

Polévka Hokaido je chutná a celá rodina si ji oblíbí. Nejprve dýni rozkrojíme a vydlabeme semínka, poté nakrájíme na malé kousky a vložíme ji do vroucí osolené vody. Vaříme dýni do měkka, trvá to zhruba 15-20 minut.  

Mezitím vložíme olivový olej na vroucí pánev a orestujeme cibuli. 

Do hrnce s dýní přidáme cibuli, pepř, kari a kurkumu. Dále vše rozmixujeme. Podle chuti přidáváme sůl a šlehačku. Do hotové polévky můžete přidat i vařený brambor pro zjemnění nebo větší zasycení. Pokud máte radši ostřejší a plnější chuť, přidejte chilli semínka. 

 

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks