Polévka Hokaido

Porce: 5
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Malá dýně Hokaido
600 g
Voda
850 ml
Cibule
1 kus
Olivový olej
40 ml
Smetana na vaření
dle chuti
Sůl, pepř, kurkuma nebo kari
dle chuti
Chilli semínka (nemusí)
dle chuti

Postup

Polévka Hokaido je chutná a celá rodina si ji oblíbí. Nejprve dýni rozkrojíme a vydlabeme semínka, poté nakrájíme na malé kousky a vložíme ji do vroucí osolené vody. Vaříme dýni do měkka, trvá to zhruba 15-20 minut.  

Mezitím vložíme olivový olej na vroucí pánev a orestujeme cibuli. 

Do hrnce s dýní přidáme cibuli, pepř, kari a kurkumu. Dále vše rozmixujeme. Podle chuti přidáváme sůl a šlehačku. Do hotové polévky můžete přidat i vařený brambor pro zjemnění nebo větší zasycení. Pokud máte radši ostřejší a plnější chuť, přidejte chilli semínka. 

 

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
90 min.
4 -5 porcí
Fotogrfie: Gnoochi s žampiony a cottage

Gnocchi s houbami a Cottage

Ostatní, Bez lepku
40 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Čokoládový chia pudink

Čokoládový chia pudink

Vegetariánské, Sladké, Veganské
30 min + 4 hod. v lednici
4 porce
Fotografie: Bramboračka babičky Janičky

Bramboračka babičky Janičky

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
5 porcí
Fotografie: Bezlepkové odpalované těsto

Bezlepkové odpalované těsto

Bez lepku, Sladké
2 - 2,5 hod
3 plechy