Polévka Hokaido

Porce: 5
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Malá dýně Hokaido
600 g
Voda
850 ml
Cibule
1 kus
Olivový olej
40 ml
Smetana na vaření
dle chuti
Sůl, pepř, kurkuma nebo kari
dle chuti
Chilli semínka (nemusí)
dle chuti

Postup

Polévka Hokaido je chutná a celá rodina si ji oblíbí. Nejprve dýni rozkrojíme a vydlabeme semínka, poté nakrájíme na malé kousky a vložíme ji do vroucí osolené vody. Vaříme dýni do měkka, trvá to zhruba 15-20 minut.  

Mezitím vložíme olivový olej na vroucí pánev a orestujeme cibuli. 

Do hrnce s dýní přidáme cibuli, pepř, kari a kurkumu. Dále vše rozmixujeme. Podle chuti přidáváme sůl a šlehačku. Do hotové polévky můžete přidat i vařený brambor pro zjemnění nebo větší zasycení. Pokud máte radši ostřejší a plnější chuť, přidejte chilli semínka. 

 

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Smoothie mango

Smoothie mango

Nápoje, Bez laktózy, Veganské, Vegetariánské
10 min.
1 porce
Fotografie: Fazolová pomazánka

Fazolová pomazánka

Luštěniny
10 min.
2 porce
Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Kari s rýží a tofu

Kari s rýží a tofu

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3-4 porce