Polévka Hokaido

Porce: 5
Doba příravy: 45 min.

Ingredience

Malá dýně Hokaido
600 g
Voda
850 ml
Cibule
1 kus
Olivový olej
40 ml
Smetana na vaření
dle chuti
Sůl, pepř, kurkuma nebo kari
dle chuti
Chilli semínka (nemusí)
dle chuti

Postup

Nejprve dýni rozkrojíme a vydlabeme semínka, poté nakrájíme na malé kousky a vložíme ji do vroucí osolené vody. Vaříme dýni do měkka, trvá to zhruba 15-20 minut.  

Mezitím vložíme olivový olej na vroucí pánev a orestujeme cibuli. 

Do hrnce s dýní přidáme cibuli, pepř, kari a kurkumu. Dále vše rozmixujeme. Podle chuti přidáváme sůl a šlehačku. Do hotové polévky můžete přidat i vařený brambor pro zjemnění nebo větší zasycení. Pokud máte radši ostřejší a plnější chuť, přidejte chilli semínka. 

 

Share on facebook
Sdílet na Facebooku

Další zdravé recepty

Kávové kostky v čokoládě

Kávové kostky v čokoládě

Bez lepku, Sladké
10 min.
2
Cizrnovo-cuketové placky

Cizrnovo-cuketové placky

Luštěniny, Slané pečivo
30 min.
4
Květákový mozeček

Květákový mozeček

Bez lepku, Vegetariánské
35 min.
4
Guacamole s domácími krekry

Guacamole s domácími krekry

Veganské
45 min.
4-6
Pečená cuketa

Pečená cuketa

Bez laktózy, Bez lepku
50 min.
4