Pohankovo-ovesná kaše s mákem, kokosem a kiwi

Porce: 1
Doba příravy: 10 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Ovesné vločky
50 g
Pohankové vločky
50 g
Mák
20 g
Kokos
10 g
Kakao
20 g
Skořice
špetka
Banán
1 kus
Kiwi
1 kus

Postup

Do větší misky nasypeme ovesné vločky, pohankové vločky, mák, kokos, kakao a skořici.

Vše v misce důkladně promícháme.

Oloupeme banán, který následně rozmačkáme na kaši.

Rozmačkaný banán přidáme do suché směsi a promícháme. Banán nám kaši krásně osladí a nemusíme tak přidávat žádný cukr.

Ve varné konvici přivedeme k varu menší množství vody, kterou následně nalijeme na připravenou směs a důkladně zamícháme. Množství vody zvolte dle vámi preferované konzistence kaše. Vodu přiléváme postupně a opatrně, aby kaše nebyla příliš řídká.

Hotovou kaši necháme cca 10 minut odstát. Všechny suroviny totiž postupně nabobtnají a kaše mezitím výrazně zhoustne. Díky olejům obsaženým v máku a kokosu bude kaše velmi krémová i bez použití mléka.

Navrch kaše vyskládáme na plátky nakrájené kiwi nebo jakékoliv jiné ovoce, které zrovna máme doma, a ještě posypeme kokosem.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Bez lepku, Saláty
40 min.
4 porce
Fotografie: Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Bezlepkové vanilkové rohlíčky naší babičky

Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
1,5 hod.
3,5 plechu
Fotografie: Linecké bezlepkové cukroví

Linecké bezlepkové cukroví

Bez lepku, Sladké
2 hodiny
5 plechů
Fotografie: Veganské linecké cukroví veganské

Veganské linecké cukroví

Sladké, Veganské
2 hodiny
3 plechy
Fotografie: Špaldové linecké cukroví s domácí marmeládou

Špaldové linecké cukroví s domácí marmeládou

Bez laktózy, Sladké, Vegetariánské
15 min.
40 ks