Pohankovo-ovesná kaše s mákem, kokosem a kiwi

Porce: 1
Doba příravy: 10 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Ovesné vločky
50 g
Pohankové vločky
50 g
Mák
20 g
Kokos
10 g
Kakao
20 g
Skořice
špetka
Banán
1 kus
Kiwi
1 kus

Postup

Do větší misky nasypeme ovesné vločky, pohankové vločky, mák, kokos, kakao a skořici.

Vše v misce důkladně promícháme.

Oloupeme banán, který následně rozmačkáme na kaši.

Rozmačkaný banán přidáme do suché směsi a promícháme. Banán nám kaši krásně osladí a nemusíme tak přidávat žádný cukr.

Ve varné konvici přivedeme k varu menší množství vody, kterou následně nalijeme na připravenou směs a důkladně zamícháme. Množství vody zvolte dle vámi preferované konzistence kaše. Vodu přiléváme postupně a opatrně, aby kaše nebyla příliš řídká.

Hotovou kaši necháme cca 10 minut odstát. Všechny suroviny totiž postupně nabobtnají a kaše mezitím výrazně zhoustne. Díky olejům obsaženým v máku a kokosu bude kaše velmi krémová i bez použití mléka.

Navrch kaše vyskládáme na plátky nakrájené kiwi nebo jakékoliv jiné ovoce, které zrovna máme doma, a ještě posypeme kokosem.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Meduňkový sirup

Meduňkový sirup

Nápoje
48 hod + 30min.
4 l
Fotografie: levandulový sirup

Levandulový sirup

Nápoje
30min + 24hod.
5,5 l
Fotografie: Zelňačka polévka

Zelňačka

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
4 porce
Fotografie: Fitness cake

Fitness cake

Sladké
50 min.
8 ks
Omeletové muffiny

Omeletové muffiny

Bez laktózy, Ostatní
45 min.
7 ks