Pro milovníky pikantních jídel a sóji jsme připravili recept na pikantní sójové kostky. Chuť je sladkokyselá a lehce pikantní. Dobrou chuť!
Postup:
Sójové kostky dáme vařit do 1 l vody se zeleninovým bujónem na 20 minut, po uvaření necháme ještě 20 minut přikryté pokličkou odstát.
Poté slijeme, trochu vymačkáme vodu a necháme si ji na straně.
Kostky dáme do mísy, přidáme hořčici a promícháme.
Takto připravené je opečeme na rozpáleném oleji, přidáme na plátky pokrájenou cibuli, kečup, nakrájené okurky, opepříme, zalijeme slitou vodou ze sójových kostek a za občasného míchání dusíme cca 5–7 minut.
Dochutíme solí, smícháme smetanu a krátce povaříme.
Podáváme s rýží.