Pikantní sójové kostky

Porce: 3 porce
Doba příravy: 50 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Sójové kostky či nudličky
1 balení
Zeleninový bujón
1 ks
Hořčice
2 lžíce
Kečup
2 lžíce
Olivový olej
2 lžíce
Cibule
1 větší kus
Zakysaná smetana pro vegany
250 ml
Kyselé okurky
3 - 4 ks
Pepř a sůl
Dle chuti

Postup

Pro milovníky pikantních jídel a sóji jsme připravili recept na pikantní sójové kostky. Chuť je sladkokyselá a lehce pikantní. Dobrou chuť!

Postup:

Sójové kostky dáme vařit do 1 l vody se zeleninovým bujónem na 20 minut, po uvaření necháme ještě 20 minut přikryté pokličkou odstát.

Poté slijeme, trochu vymačkáme vodu a necháme si ji na straně.

Kostky dáme do mísy, přidáme hořčici a promícháme.

Takto připravené je opečeme na rozpáleném oleji, přidáme na plátky pokrájenou cibuli, kečup, nakrájené okurky, opepříme, zalijeme slitou vodou ze sójových kostek a za občasného míchání dusíme cca 5–7 minut.

Dochutíme solí, smícháme smetanu a krátce povaříme.

Podáváme s rýží.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Těstoviny s žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny se žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
60 min.
3 porce
Fotografie: Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Bez lepku, Slané pečivo
70 min.
8 ks
Fotografie: Chřestovo-brokolicový krém

Chřestovo-brokolicový krém

Polévky
20 min.
4 porce
Fotografie: zapečená vejce na sladko

Zapečená vejce na sladko

Sladké, Ostatní
10 min.
1 porce
Fotografie: Banánové lívance s avokádovou pomazánkou

Banánové lívance s avokádovou pomazánkou

Sladké, Ostatní
15 min.
4 ks