Pikantní sójové kostky

Porce: 3 porce
Doba příravy: 50 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Sójové kostky či nudličky
1 balení
Zeleninový bujón
1 ks
Hořčice
2 lžíce
Kečup
2 lžíce
Olivový olej
2 lžíce
Cibule
1 větší kus
Zakysaná smetana pro vegany
250 ml
Kyselé okurky
3 - 4 ks
Pepř a sůl
Dle chuti

Postup

Pro milovníky pikantních jídel a sóji jsme připravili recept na pikantní sójové kostky. Chuť je sladkokyselá a lehce pikantní. Dobrou chuť!

Postup:

Sójové kostky dáme vařit do 1 l vody se zeleninovým bujónem na 20 minut, po uvaření necháme ještě 20 minut přikryté pokličkou odstát.

Poté slijeme, trochu vymačkáme vodu a necháme si ji na straně.

Kostky dáme do mísy, přidáme hořčici a promícháme.

Takto připravené je opečeme na rozpáleném oleji, přidáme na plátky pokrájenou cibuli, kečup, nakrájené okurky, opepříme, zalijeme slitou vodou ze sójových kostek a za občasného míchání dusíme cca 5–7 minut.

Dochutíme solí, smícháme smetanu a krátce povaříme.

Podáváme s rýží.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špenátové vafle bez lepku

Špenátové vafle bez lepku

Bez lepku, Slané pečivo
45 - 60 min.
12 ks
Fotografie: Polévka z rukoly a brambor

Polévka z rukoly a brambor

Polévky
45 min.
4 porce
Fotografie: Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
5 porcí
Fotografie: Salát z červené čekanky a polníčku

Salát z červené čekanky a polníčku

Saláty, Veganské, Vegetariánské
20 min.
4 porce
Fotografie: Tortillové košíčky

Tortillové jednohubky s avokádovou pomazánkou

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
12 ks