Petrželová polévka

Porce: 3 porce
Doba příravy: 40 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Petržel
500 g
Kadeřavá petrželka
1 hrst
Zakysaná smetana
1 kelímek (180 g)
Zeleninový vývar
1 litr
Kari
1 lžička
Muškátový oříšek
1/3 lžičky
Sůl, pepř
Podle chuti
Opražená slunečnicová nebo konopná, sezamová semínka
Na ozdobu

Postup

Petrželová polévka vzpruží tělo i mysl a především zahřeje. Dobrou chuť!

Příprava:

Petržel oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do hrnce s vývarem nebo lehce osolenou vodou cca na 15 minut.

Ke konci přidáme nakrájenou kadeřavou petrželku a necháme projít varem. Uvařenou petrželku rozmixujeme, přidáme kysanou smetanu, kari, muškátový oříšek, pepř, případně trochu soli a krátce povaříme.

Při servírování můžeme ozdobit semínky a čerstvou kadeřavou petrželkou.

Polévka je lehce nasládlá a má zajímavou chuť.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Smoothie mango

Smoothie mango

Nápoje, Bez laktózy, Veganské, Vegetariánské
10 min.
1 porce
Fotografie: Fazolová pomazánka

Fazolová pomazánka

Luštěniny
10 min.
2 porce
Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Kari s rýží a tofu

Kari s rýží a tofu

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3-4 porce