Perníčkové bochánky

Porce: 25 ks
Doba příravy: 35 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Špaldová mouka celozrnná
250 g
Změklé máslo
100 g
Jablečné pyré
100 ml
Vanilkový extrakt
Pár kapek
Tekutý med
50 g
Perníkové koření
1 lžička
Prášek do pečiva
1 lžička
Na obalení:
Cejlonská skořice
2 lžíce
Třtinová moučka
4 lžíce

Postup

Perníčky nesmí na vánočním stole chybět. Máme pro vás inspiraci ve formě perníčkových bochánků, které se rozplývají na jazyku a jsou zcela bez cukru. Přejeme krásné Vánoce!

Postup:

Všechny suroviny na těsto smícháme v míse a spojíme v hladkou hmotu.

Tu poté zabalíme do fólie a dáme na 1 hod odpočinout do lednice.

Po hodince těsto vyndáme a začneme tvarovat větší kuličky, které dáme na plech s pečicím papírem.

Pečeme na 170 stupňů Celsia cca 12 minut do zlatova.

Po upečení ještě horké obalujeme v cukru se skořicí.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špenátové vafle bez lepku

Špenátové vafle bez lepku

Bez lepku, Slané pečivo
45 - 60 min.
12 ks
Fotografie: Polévka z rukoly a brambor

Polévka z rukoly a brambor

Polévky
45 min.
4 porce
Fotografie: Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
5 porcí
Fotografie: Salát z červené čekanky a polníčku

Salát z červené čekanky a polníčku

Saláty, Veganské, Vegetariánské
20 min.
4 porce
Fotografie: Tortillové košíčky

Tortillové jednohubky s avokádovou pomazánkou

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
12 ks