Perníčkové bochánky

Porce: 25 ks
Doba příravy: 35 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Špaldová mouka celozrnná
250 g
Změklé máslo
100 g
Jablečné pyré
100 ml
Vanilkový extrakt
Pár kapek
Tekutý med
50 g
Perníkové koření
1 lžička
Prášek do pečiva
1 lžička
Na obalení:
Cejlonská skořice
2 lžíce
Třtinová moučka
4 lžíce

Postup

Perníčky nesmí na vánočním stole chybět. Máme pro vás inspiraci ve formě perníčkových bochánků, které se rozplývají na jazyku a jsou zcela bez cukru. Přejeme krásné Vánoce!

Postup:

Všechny suroviny na těsto smícháme v míse a spojíme v hladkou hmotu.

Tu poté zabalíme do fólie a dáme na 1 hod odpočinout do lednice.

Po hodince těsto vyndáme a začneme tvarovat větší kuličky, které dáme na plech s pečicím papírem.

Pečeme na 170 stupňů Celsia cca 12 minut do zlatova.

Po upečení ještě horké obalujeme v cukru se skořicí.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Smoothie mango

Smoothie mango

Nápoje, Bez laktózy, Veganské, Vegetariánské
10 min.
1 porce
Fotografie: Fazolová pomazánka

Fazolová pomazánka

Luštěniny
10 min.
2 porce
Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Kari s rýží a tofu

Kari s rýží a tofu

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3-4 porce