Připravíme si dostatečně velkou mísu, do které se nám vejdou veškeré suroviny a ve které budeme moci vše pohodlně promíchat.
Brambory důkladně opláchneme a nakrájíme na stejně velké kousky. Neloupeme je, protože jejich slupka je zdravá a navíc se při pečení stane krásně křupavou.
Papriky i červenou cibuli nakrájíme na přibližně stejně velké kousky jako brambory.
Vše vložíme do mísy a promícháme.
Následně posypeme kmínem, majoránkou, solí a pokapeme řepkovým olejem. Vše důkladně promícháme, aby veškerá zelenina byla rovnoměrně pokryta směsí koření a oleje.
Směs zeleniny rozprostřeme na pečící plech, vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme cca 35 až 40 minut, dokud brambory nebudou mírně křupavé a cibule na povrchu zkaramelizována.
Upečené brambory se zeleninou posypeme čerstvou listovou petrželí a můžeme podávat jako přílohu nebo jako samostatné jídlo například s hořčicí.