Pečené červené brambory s paprikou a červenou cibulí

Porce: 3
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Červené brambory
800 g
Papriky
3 kusy
Červená cibule
3 kusy
Řepkový olej
2 lžíce
Kmín
1 lžička
Majoránka
2 lžičky
Sůl
dle chuti
Listová petržel
dle chuti

Postup

Připravíme si dostatečně velkou mísu, do které se nám vejdou veškeré suroviny a ve které budeme moci vše pohodlně promíchat.

Brambory důkladně opláchneme a nakrájíme na stejně velké kousky. Neloupeme je, protože jejich slupka je zdravá a navíc se při pečení stane krásně křupavou.

Papriky i červenou cibuli nakrájíme na přibližně stejně velké kousky jako brambory.

Vše vložíme do mísy a promícháme.

Následně posypeme kmínem, majoránkou, solí a pokapeme řepkovým olejem. Vše důkladně promíchejte tak, aby se veškerá zelenina rovnoměrně pokryla směsí koření a oleje.

Směs zeleniny rozprostřete na pečicí plech, vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte cca 35 až 40 minut. Brambory musí být mírně křupavé a cibule na povrchu zkaramelizována.

Upečené brambory se zeleninou posypeme čerstvou listovou petrželí a můžeme podávat jako přílohu nebo jako samostatné jídlo například s hořčicí.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Kari s rýží a tofu

Kari s rýží a tofu

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3-4 porce
Fotografie: krémová polévka z bílého chřestu

Krémová polévka z bílého chřestu

Polévky
30 min.
3 porce
Foto: Quiche s hráškem a brambory

Quiche s hráškem a brambory

Bez lepku, Luštěniny, Slané pečivo
50 min.
8 ks