Pečené červené brambory s paprikou a červenou cibulí

Porce: 3
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Červené brambory
800 g
Papriky
3 kusy
Červená cibule
3 kusy
Řepkový olej
2 lžíce
Kmín
1 lžička
Majoránka
2 lžičky
Sůl
dle chuti
Listová petržel
dle chuti

Postup

Připravíme si dostatečně velkou mísu, do které se nám vejdou veškeré suroviny a ve které budeme moci vše pohodlně promíchat.

Brambory důkladně opláchneme a nakrájíme na stejně velké kousky. Neloupeme je, protože jejich slupka je zdravá a navíc se při pečení stane krásně křupavou.

Papriky i červenou cibuli nakrájíme na přibližně stejně velké kousky jako brambory.

Vše vložíme do mísy a promícháme.

Následně posypeme kmínem, majoránkou, solí a pokapeme řepkovým olejem. Vše důkladně promíchejte tak, aby se veškerá zelenina rovnoměrně pokryla směsí koření a oleje.

Směs zeleniny rozprostřete na pečicí plech, vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte cca 35 až 40 minut. Brambory musí být mírně křupavé a cibule na povrchu zkaramelizována.

Upečené brambory se zeleninou posypeme čerstvou listovou petrželí a můžeme podávat jako přílohu nebo jako samostatné jídlo například s hořčicí.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špenátové vafle bez lepku

Špenátové vafle bez lepku

Bez lepku, Slané pečivo
45 - 60 min.
12 ks
Fotografie: Polévka z rukoly a brambor

Polévka z rukoly a brambor

Polévky
45 min.
4 porce
Fotografie: Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
5 porcí
Fotografie: Salát z červené čekanky a polníčku

Salát z červené čekanky a polníčku

Saláty, Veganské, Vegetariánské
20 min.
4 porce
Fotografie: Tortillové košíčky

Tortillové jednohubky s avokádovou pomazánkou

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
12 ks