Pečené bramboráčky plněné červeným zelím

Porce: 6
Doba příravy: 90 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Červené zelí
400 g
Cibule
1 kus
Vařené brambory
700 g
Hladká mouka
300 g
Řepkový olej
1 lžíce
Sůl
dle chuti

Postup

Oloupeme brambory, nakrájíme na kostky a dáme vařit do hrnce s mírně slanou vodou.

Než se nám brambory uvaří, tak si připravíme zelnou náplň.

V menším hrnci si zlehka orestujeme nakrájenou cibuli. Následně přidáme kysané červené zelí s trochou nálevu. Dusíme pod pokličkou cca 15 minut.

Uvařené brambory scedíme, přesuneme do velké mísy a necháme vychladnout.

Jakmile nám brambory i zelná směs vychladnou, můžeme se pustit do přípravy těsta.

K uvařeným bramborám přidáme hladkou mouku, řepkový olej, sůl a vodu. Vše důkladně promícháme a ručně vypracujeme vláčné těsto. Těsto by nemělo být příliš suché, ale ani příliš lepkavé, abychom s ním mohli následně pohodlně pracovat.

Mísu s těstem zakryjeme potravinovou fólií a necháme alespoň 30 minut uležet.

Těsto následně nakrájíme na cca stogramové kousky, ze kterých ručně vypracujeme čtverce. Bramborové těsto není tak pevné jako těsto připravené pouze z mouky, proto by čtverce neměly být příliš tenké, aby se nám neprotrhly. Těsto si vždy dle potřeb poprášíme moukou, ať se nám při práci nelepí.

Na střed rozprostřeme špenátovou směs, překryjeme dalším čtvercem a okraje spojíme zmáčknutím vidličkou.

Bramboráčky vyskládáme na plech, potřeme řepkovým olejem, propíchneme vidličkou, aby nepraskly, a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na cca 30 minut.

Jakmile jsou bramboráčky dozlatova upečené, vyndáme je a máme hotovo.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Meduňkový sirup

Meduňkový sirup

Nápoje
48 hod + 30min.
4 l
Fotografie: levandulový sirup

Levandulový sirup

Nápoje
30min + 24hod.
5,5 l
Fotografie: Zelňačka polévka

Zelňačka

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
4 porce
Fotografie: Fitness cake

Fitness cake

Sladké
50 min.
8 ks
Omeletové muffiny

Omeletové muffiny

Bez laktózy, Ostatní
45 min.
7 ks