Pečená zelenina po indicku s kokosovým mlékem a tzatziki dipem

Porce: 5
Doba příravy: 2,5 hod.

Gynex

Reklama

Ingredience

Suroviny na pečenou zeleninu:
Rané brambory
1 kg
Dýně Hokkaidó
1 malý kus
Červená paprika
1 ks
Cherry rajčátka
8 ks
Červená cibule
3 ks
Žlutá cibule
1 ks
Česnek
4 stroužky
Řapíkatý celer
4 ks
Kokosové mléko
250 ml
Kurkuma
Podle chuti
Kari
Podle chuti
Pepř a sůl
Podle chuti
Olivový olej
Suroviny na tzatziky
Bílý jogurt
150 g
Salátová okurka
čtvrtku
Česnek
3 stroužky
Koření tzaziky
Podle chuti
Sůl a pepř
Podle chuti

Postup

Ochutnejte pečenou zeleninu po indicku s kokosovým mlékem a tzatziki dipem. Příprava zabere trochu více času, ovšem výsledek bude stát za to. Překvapte rodinu nebo přítele exotickou chutí a novinkou ve vašem jídelníčku.

Příprava:

Předehřejeme si troubu na 200°C a mezitím si oloupeme, omyjeme a nakrájíme brambory na malé kousky.

Dýni Hokkaidó oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na podobně velké kousky jako brambory. Červenou papriku a řapíkatý celer také omyjeme a nakrájíme.

Cherry rajčátka přidáme v celku.

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

Všechnu zeleninu naházíme do velké zapékací mísy.

Zalijeme olivovým olejem, opepříme, osolíme a přidáme polívkovou lžíci kurkumy a kari.

Vše řádně rukama promícháme.

Vložíme do trouby a pečeme při 200°C.

Zhruba po půl hodince pečení zalijeme kokosovým mlékem. Pečeme další hodinu a půl než nám zelenina na povrchu lehce zhnědne dokřupava.

Než se nám zelenina upeče, připravíme si k ní dip.

Salátovou okurku oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno.

Pořádně vymačkáme vodu.

Nastrouhanou vymačkanou okurku dáme do mističky, přidáme bílý jogurt a prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme a dáme koření tzatziki dle chuti.

Upečenou zeleninu podáváme s dipem.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks