Ochutnejte pečenou zeleninu po indicku s kokosovým mlékem a tzatziki dipem. Příprava zabere trochu více času, ovšem výsledek bude stát za to. Překvapte rodinu nebo přítele exotickou chutí a novinkou ve vašem jídelníčku.
Příprava:
Předehřejeme si troubu na 200°C a mezitím si oloupeme, omyjeme a nakrájíme brambory na malé kousky.
Dýni Hokkaidó oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na podobně velké kousky jako brambory. Červenou papriku a řapíkatý celer také omyjeme a nakrájíme.
Cherry rajčátka přidáme v celku.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
Všechnu zeleninu naházíme do velké zapékací mísy.
Zalijeme olivovým olejem, opepříme, osolíme a přidáme polívkovou lžíci kurkumy a kari.
Vše řádně rukama promícháme.
Vložíme do trouby a pečeme při 200°C.
Zhruba po půl hodince pečení zalijeme kokosovým mlékem. Pečeme další hodinu a půl než nám zelenina na povrchu lehce zhnědne dokřupava.
Než se nám zelenina upeče, připravíme si k ní dip.
Salátovou okurku oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno.
Pořádně vymačkáme vodu.
Nastrouhanou vymačkanou okurku dáme do mističky, přidáme bílý jogurt a prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme a dáme koření tzatziki dle chuti.
Upečenou zeleninu podáváme s dipem.