Osvěžující vrstvený salát

Porce: 4-5
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Kukuřice
250 g
Celer
1/2
Ananas
250 g
Pórek
1 ks
Kysaná smetana
1 ks
Majolka
1 lžíce
Gouda nastrouhaná
100 g

Postup

Vyzkoušejte osvěžující vrstvený salát plný chutí s lehce nasládlou příchutí.

Postup:

Celer očistíme, oloupeme, nastrouháme najemno a dáme na dno větší mísy (použila jsem skleněnou, ale nemusí být).

Na celer rozprostřeme kukuřici, pak pokračujeme očištěným a na slabá kolečka nakrájeným pórkem.

Kolečka pórku rozprostřeme po celé ploše kukuřice. Z ananasového kompotu slijeme šťávu a na kousky nakrájený ananas poklademe na vrstvu pórku (můžeme použít i čerstvý ananas).

Plátky kuřecí šunky nakrájíme na kostičky, nasypeme po celé ploše ananasové vrstvy a zasypeme to strouhaným sýrem (kdo nemá rád sýr, tak ho vynechá, to samé platí u šunky).

V menší misce si smícháme kysanou smetanu s majolkou (nebo tatarkou) a rozprostřeme ji na poslední vrstvu salátu, přikryjeme mikrotenovou fólií a dáme do lednice na pár hodin rozležet (nechala jsem přes noc).

Před podáváním salát promícháme, aby se promíchaly jednotlivé chutě.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Tvarohový bezlepkový cheescake s borůvkami

Tvarohový bezlepkový cheescake s borůvkami

Bez lepku, Sladké
120 min.
8 - 12 ks
Fotografie: Směs na topinky z bedel

Směs na topinky z bedel

Vegetariánské, Ostatní, Veganské
45 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Polévka z patizonu a tofu

Polévka z patizonu s uzeným tofu

Polévky
60 min.
4 porce
Fotografie: Karbanátky z patizonu bez lepku

Karbanátky z patizonu bez lepku

Bez lepku
60 min.
25 ks
Fotografie: zapečený jogurt

Zapečený jogurt s čekankovým sirupem

Sladké
10 min.
1 porce