Mrkvový salát s kedlubnou

Porce: 3 porce
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Kedlubna
2ks
Mrkev
3-4 ks
Česnek
2 stroužky
Jablečný ocet
2 lžíce
Olivový olej
2 lžíce
Sůl
1 lžička
Cukr
2 lžičky
Loupané arašídy
1 hrst

Postup

Mrkvový salát s kedlubnou je křupavý s lehce sladkokyselou chutí po mrkvi, kedlubně, česneku a arašídech.

Příprava:

Mrkve a kedlubny oloupeme, nastrouháme na hrubším struhadle, dáme do mísy a promícháme se solí. Necháme odpočinout asi 30 minut, a pokud zelenina pustí více vody, můžeme ji ze zeleniny vymačkat, a poté zeleninu propláchnout na sítku studenou vodou. V případě, že zelenina vodu nepustí, přidáme k ní olej, česnek, cukr, ocet, arašídy a pořádně promícháme.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Smoothie mango

Smoothie mango

Nápoje, Bez laktózy, Veganské, Vegetariánské
10 min.
1 porce
Fotografie: Fazolová pomazánka

Fazolová pomazánka

Luštěniny
10 min.
2 porce
Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Kari s rýží a tofu

Kari s rýží a tofu

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3-4 porce