Mrkvový salát s kedlubnou

Porce: 3 porce
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Kedlubna
2ks
Mrkev
3-4 ks
Česnek
2 stroužky
Jablečný ocet
2 lžíce
Olivový olej
2 lžíce
Sůl
1 lžička
Cukr
2 lžičky
Loupané arašídy
1 hrst

Postup

Mrkvový salát s kedlubnou je křupavý s lehce sladkokyselou chutí po mrkvi, kedlubně, česneku a arašídech.

Příprava:

Mrkve a kedlubny oloupeme, nastrouháme na hrubším struhadle, dáme do mísy a promícháme se solí. Necháme odpočinout asi 30 minut, a pokud zelenina pustí více vody, můžeme ji ze zeleniny vymačkat, a poté zeleninu propláchnout na sítku studenou vodou. V případě, že zelenina vodu nepustí, přidáme k ní olej, česnek, cukr, ocet, arašídy a pořádně promícháme.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Čočkové brownies

Čočkové brownies

Sladké
15 min.
6 ks
Fotografie: Salát z žampiónů a petrželky

Salát z žampiónů a petrželky

Saláty
30 min.
3 porce
Fotografie: Rizoto se žampiony a hráškem

Rizoto s hráškem a žampiony

Těstoviny a rýže
45 min.
3 porce
Fotografie: Kuskus a červenou řepou a polníčkem

Kuskus s červenou řepou a polníčkem

Vegetariánské, Veganské
30 min.
3 porce
Fotografie: Kopřivový nákyp

Kopřivový nákyp

Ostatní
60 min.
8 ks