Vyzkoušejte úžasný mrkvový dort bez lepku s tvarohem a mascarpone.
Postup:
Nejprve vyšleháme vejce s cukrem (cukr můžete použít i Erythritol BIO, zdravější varianta cenově náročnější) a postupně přidáváme olivový olej.
Poté postupně přidáme ostatní suché suroviny a nakonec vmícháme mrkev.
Vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v troubě při 180 °C cca 50–60 minut. Hlídáme a zkoušíme špejlí, zda je hotové.
Na náplň si vyšleháme máslo s mascarpone, cukrem a postupně přidáváme tvaroh a citrónovou šťávu.
Náplň dáme do chladu.
Po vychladnutí upečeného korpusu ho 1 x podélně rozřízneme, potřeme spodní část náplní, přiklopíme druhý díl a pomažeme i vrch a boky a dáme do lednice ztuhnout.
Pokud je korpus drolivější, tak ho podélně rozřízneme a dáme spodek zpět do dortové formy, naneseme náplň, přiklopíme a naneseme zbytek náplně a dáme ztuhnout ve formě.
Po vyhladnutí můžeme vrch přestříkat rozehřátou čokoládovou polevou.