Mrkvový dort s tvarohem a mascarpone bez lepku

Porce: 12 ks
Doba příravy: 120 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Těsto:
Bezlepková mouka
2 hrnky
Cukr krupice
1 hrnek
Vejce
4 ks
Mrkev nastrouhaná najemno
6 ks
Olej
3/4 hrnku
Bezlepkový prášek do pečiva
1 ks
Skořice
1 lžíce
Vlašské ořechy
1 hrnek
Náplň:
Mascarpone
1 vanička
Tvaroh
2 vaničky
Máslo
100 g
Cukr
4 lžíce
Vanilkový cukr
1 ks
Citrónová šťáva
1 citron

Postup

Vyzkoušejte úžasný mrkvový dort bez lepku s tvarohem a mascarpone.

Postup:

Nejprve vyšleháme vejce s cukrem (cukr můžete použít i Erythritol BIO, zdravější varianta cenově náročnější)  a postupně přidáváme olivový olej.

Poté postupně přidáme ostatní suché suroviny a nakonec vmícháme mrkev.

Vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v troubě při 180 °C cca 50–60 minut. Hlídáme a zkoušíme špejlí, zda je hotové.

Na náplň si vyšleháme máslo s mascarpone, cukrem a postupně přidáváme tvaroh a citrónovou šťávu.

Náplň dáme do chladu.

Po vychladnutí upečeného korpusu ho 1 x podélně rozřízneme, potřeme spodní část náplní, přiklopíme druhý díl a pomažeme i vrch a boky a dáme do lednice ztuhnout.

Pokud je korpus drolivější, tak ho podélně rozřízneme a dáme spodek zpět do dortové formy, naneseme náplň, přiklopíme a naneseme zbytek náplně a dáme ztuhnout ve formě.

Po vyhladnutí můžeme vrch přestříkat rozehřátou čokoládovou polevou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Bramboračka babičky Janičky

Bramboračka babičky Janičky

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
5 porcí
Fotografie: Bezlepkové odpalované těsto

Bezlepkové odpalované těsto

Bez lepku, Sladké
2 - 2,5 hod
3 plechy
Fotografie: Zelené smoothie plné vitamínů

Zelené smoothie plné vitamínů

Nápoje, Veganské, Vegetariánské
30 min.
3-4
Fotografie: Pizza z Cottage sýru

Pizza z Cottage sýru

Ostatní, Slané pečivo
20 min.
1 porce
Fotografie: Zapečená růžičková kapusta s tofu

Zapečená růžičková kapusta s tofu

Ostatní, Veganské, Vegetariánské
45 min.
2 - 3 porce