Mrkvové bezlepkové houstičky

Porce: 6 - 7 ks
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Nastrouhaná mrkev
120 g
Bezlepková mouka Jizerka
150 g
Bezlepkové vločky
30 g
Máslo
50 g
Tvrdý sýr nastrouhaný
50 g
Vejce
2 ks
Sůl a bazalka
Podle chuti
Bezlepkový prášek do pečiva
1 ks

Postup

Mrkvové bezlepkové houstičky jsou díky máslu křehké a zároveň díky mrkvi i vláčné. Chutnají trochu po mrkvi a bazalce.

Postup:

Máslo necháme při pokojové teplotě změknout.

Poté si dáme všechny suroviny do mísy a vypracujeme hladké těsto, ze kterého si na pomoučeném vále uděláme váleček, rozdělíme ho na 6–7 dílů a vytvarujeme si kuličky.

Ty dáme na plech s pečícím papírem, torbu zmáčkneme a nožem nebo hranou karty vytlačíme na vrchu každé křížek.

Pak lehce potřeme vodou a pečeme v horkovzdušné troubě při 170 °C cca 20-25 minut.

 

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Citrónový koláč bez lepku

Citrónový koláč bez lepku

Bez lepku, Sladké
70 min.
8 - 12
Fotografie: Osvěžující vrstvený salát

Osvěžující vrstvený salát

Saláty
30 min.
4-5
Fotografie: koláč s meruňkami

Meruňkový koláč

Sladké
50 min.
9 ks
Fotografie: cuketové placky

Cuketové placky

Bez laktózy, Ostatní
25 min.
5 ks
Fotografie: Melounový sorbet s mátou

Melounový sorbet s mátou

Veganské, Sladké, Vegetariánské
20 min
3 porce