Mrkvové bezlepkové houstičky

Porce: 6 - 7 ks
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Nastrouhaná mrkev
120 g
Bezlepková mouka Jizerka
150 g
Bezlepkové vločky
30 g
Máslo
50 g
Tvrdý sýr nastrouhaný
50 g
Vejce
2 ks
Sůl a bazalka
Podle chuti
Bezlepkový prášek do pečiva
1 ks

Postup

Mrkvové bezlepkové houstičky jsou díky máslu křehké a zároveň díky mrkvi i vláčné. Chutnají trochu po mrkvi a bazalce.

Postup:

Máslo necháme při pokojové teplotě změknout.

Poté si dáme všechny suroviny do mísy a vypracujeme hladké těsto, ze kterého si na pomoučeném vále uděláme váleček, rozdělíme ho na 6–7 dílů a vytvarujeme si kuličky.

Ty dáme na plech s pečicím papírem, torbu zmáčkneme a nožem nebo hranou karty vytlačíme navrchu každé křížek.

Pak lehce potřeme vodou a pečeme v horkovzdušné troubě při 170 °C cca 20-25 minut.

 

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Těstoviny s žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny se žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
60 min.
3 porce
Fotografie: Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Bez lepku, Slané pečivo
70 min.
8 ks
Fotografie: Chřestovo-brokolicový krém

Chřestovo-brokolicový krém

Polévky
20 min.
4 porce
Fotografie: zapečená vejce na sladko

Zapečená vejce na sladko

Sladké, Ostatní
10 min.
1 porce
Fotografie: Banánové lívance s avokádovou pomazánkou

Banánové lívance s avokádovou pomazánkou

Sladké, Ostatní
15 min.
4 ks