Meduňkový sirup

Porce: 4 l
Doba příravy: 48 hod + 30min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Čerstvá meduňka
2 svazky
Citrón
2 ks
Voda
4 l
Kyselina citrónová
2 lžičky
Cukr krupice
2 kg

Postup

Meduňkový sirup je vhodný nejen na osvěžení, ale i pro zdravý a ničím nerušený spánek a mentální pohodu.

Postup:

Vodu převaříme a necháme v hrnci vychladnout.

Do vychladlé vody přidáme oloupaný a na kolečka nakrájený citrón a opláchnutou, čerstvě natrhanou meduňku.

Pořádně ponoříme do vody a necháme v chladu 48 hodin louhovat.

Po 2 dnech přecedíme do dalšího hrnce, přidáme cukr a zahříváme, dokud se cukr úplně nerozpustí.

Pak přidáme kyselinu citrónovou a pořádně rozmícháme.

Ještě horkým sirupem plníme čisté lahve.

Skladujeme v chladu (v lednici) ve vodorovné poloze, aby bylo víčko zalité sirupem a k sirupu nešel vzduch.

Pokud chceme sirup uchovávat déle, tak ho zavaříme na 80 °C cca 20 minut.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks