Meduňkový sirup je vhodný nejen na osvěžení, ale i pro zdravý a ničím nerušený spánek a mentální pohodu.
Postup:
Vodu převaříme a necháme v hrnci vychladnout.
Do vychladlé vody přidáme oloupaný a na kolečka nakrájený citrón a opláchnutou, čerstvě natrhanou meduňku.
Pořádně ponoříme do vody a necháme v chladu 48 hodin louhovat.
Po 2 dnech přecedíme do dalšího hrnce, přidáme cukr a zahříváme, dokud se cukr úplně nerozpustí.
Pak přidáme kyselinu citrónovou a pořádně rozmícháme.
Ještě horkým sirupem plníme čisté lahve.
Skladujeme v chladu (v lednici) ve vodorovné poloze, aby bylo víčko zalité sirupem a k sirupu nešel vzduch.
Pokud chceme sirup uchovávat déle, tak ho zavaříme na 80 °C cca 20 minut.