Meduňkový sirup

Porce: 4 l
Doba příravy: 48 hod + 30min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Čerstvá meduňka
2 svazky
Citrón
2 ks
Voda
4 l
Kyselina citrónová
2 lžičky
Cukr krupice
2 kg

Postup

Meduňkový sirup je vhodný nejen na osvěžení, ale i pro zdravý a ničím nerušený spánek a mentální pohodu.

Postup:

Vodu převaříme a necháme v hrnci vychladnout.

Do vychladlé vody přidáme oloupaný a na kolečka nakrájený citrón a opláchnutou, čerstvě natrhanou meduňku.

Pořádně ponoříme do vody a necháme v chladu 48 hodin louhovat.

Po 2 dnech přecedíme do dalšího hrnce, přidáme cukr a zahříváme, dokud se cukr úplně nerozpustí.

Pak přidáme kyselinu citrónovou a pořádně rozmícháme.

Ještě horkým sirupem plníme čisté lahve.

Skladujeme v chladu (v lednici) ve vodorovné poloze, aby bylo víčko zalité sirupem a k sirupu nešel vzduch.

Pokud chceme sirup uchovávat déle, tak ho zavaříme na 80 °C cca 20 minut.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: domácí Raffaello kuličky

Raffaello kuličky

Sladké, Veganské, Vegetariánské
25 min. + 2 - 3 hod.
20 ks
Fotografie: perníčky ze špaldové mouky

Perníčky ze špaldové mouky

Sladké
30 min.
4 plechy
Fotografie: Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Bez lepku, Saláty
40 min.
4 porce
Fotografie: Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Bezlepkové vanilkové rohlíčky naší babičky

Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
1,5 hod.
3,5 plechu
Fotografie: Linecké bezlepkové cukroví

Linecké bezlepkové cukroví

Bez lepku, Sladké
2 hodiny
5 plechů