Meduňkový sirup

Porce: 4 l
Doba příravy: 48 hod + 30min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Čerstvá meduňka
2 svazky
Citrón
2 ks
Voda
4 l
Kyselina citrónová
2 lžičky
Cukr krupice
2 kg

Postup

Meduňkový sirup je vhodný nejen na osvěžení, ale i pro zdravý a ničím nerušený spánek a mentální pohodu.

Postup:

Vodu převaříme a necháme v hrnci vychladnout.

Do vychladlé vody přidáme oloupaný a na kolečka nakrájený citrón a opláchnutou, čerstvě natrhanou meduňku.

Pořádně ponoříme do vody a necháme v chladu 48 hodin louhovat.

Po 2 dnech přecedíme do dalšího hrnce, přidáme cukr a zahříváme, dokud se cukr úplně nerozpustí.

Pak přidáme kyselinu citrónovou a pořádně rozmícháme.

Ještě horkým sirupem plníme čisté lahve.

Skladujeme v chladu (v lednici) ve vodorovné poloze, aby bylo víčko zalité sirupem a k sirupu nešel vzduch.

Pokud chceme sirup uchovávat déle, tak ho zavaříme na 80 °C cca 20 minut.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
90 min.
4 -5 porcí
Fotogrfie: Gnoochi s žampiony a cottage

Gnocchi s houbami a Cottage

Ostatní, Bez lepku
40 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Čokoládový chia pudink

Čokoládový chia pudink

Vegetariánské, Sladké, Veganské
30 min + 4 hod. v lednici
4 porce
Fotografie: Bramboračka babičky Janičky

Bramboračka babičky Janičky

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
5 porcí
Fotografie: Bezlepkové odpalované těsto

Bezlepkové odpalované těsto

Bez lepku, Sladké
2 - 2,5 hod
3 plechy