Maková buchta se švestkami

Porce: 10 ks
Doba příravy: 20 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Špaldová celozrnná mouka
1 hrnek
Mletý mák
1/2 hrnku
Erythritol
50 g
Švestky
15 ks
Kokosový olej
1/2 hrnku
Vanilkový cukr
1 ks
Vejce
2 ks
Prášek do pečiva
1/2 pytlíku
Mléko
1 hrnek

Postup

Mák dáme do mísy a zalijeme mlékem. Vejce s vanilkovým cukrem, erythritolem a olejem rozšleháme.

Směs přilijeme k prosáté mouce, přidáme mák a promícháme.

Těsto vlijeme do formy vyložené pečicím papírem.

Naskládáme na něj vypeckované švestky.

Pečeme 40 min na 185 °C.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks
Fotografie: Cuketové nudle s Cottage

Cuketové nudle s Cottage

Bez lepku, Saláty
35 min.
1 porce
Fotografie: brokolicová polévka

Polévka brokolicová

Polévky
15 min.
2 porce
Fotografie: čoko kostky

Čoko kostky

Sladké
30 min.
9 ks