Maková buchta se švestkami

Porce: 10 ks
Doba příravy: 20 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Špaldová celozrnná mouka
1 hrnek
Mletý mák
1/2 hrnku
Erythritol
50 g
Švestky
15 ks
Kokosový olej
1/2 hrnku
Vanilkový cukr
1 ks
Vejce
2 ks
Prášek do pečiva
1/2 pytlíku
Mléko
1 hrnek

Postup

Mák dáme do mísy a zalijeme mlékem. Vejce s vanilkovým cukrem, erythritolem a olejem rozšleháme.

Směs přilijeme k prosáté mouce, přidáme mák a promícháme.

Těsto vlijeme do formy vyložené pečicím papírem.

Naskládáme na něj vypeckované švestky.

Pečeme 40 min na 185 °C.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: salát s cizrnou

Salát s cizrnou

Saláty
15 min.
1 porce
Fotografie: perník s mandlovým máslem

Perník z ovesných vloček s mandlovým máslem

Sladké
15 min.
6 ks
Fotografie: řepné placky

Řepné placky

Veganské, Ostatní, Vegetariánské
20 min.
5 ks
Fotografie: Salát s čekankou

Salát s čekankou

Saláty
30 min.
4 porce
Fotografie: Kuskus s rukolou a brusinkami

Kuskus s rukolou a brusinkami

Bez laktózy, Bez lepku
30 min.
4-5 porcí