Maková buchta se švestkami

Porce: 10 ks
Doba příravy: 20 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Špaldová celozrnná mouka
1 hrnek
Mletý mák
1/2 hrnku
Erythritol
50 g
Švestky
15 ks
Kokosový olej
1/2 hrnku
Vanilkový cukr
1 ks
Vejce
2 ks
Prášek do pečiva
1/2 pytlíku
Mléko
1 hrnek

Postup

Mák dáme do mísy a zalijeme mlékem. Vejce s vanilkovým cukrem, erythritolem a olejem rozšleháme.

Směs přilijeme k prosáté mouce, přidáme mák a promícháme.

Těsto vlijeme do formy vyložené pečicím papírem.

Naskládáme na něj vypeckované švestky.

Pečeme 40 min na 185 °C.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Salát se žampiony a polníčkem

Salát se žampiony a polníčkem

Saláty
40 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Sachr dort s jablky bez lepku

Sachr dort s jablky bez lepku

Bez lepku
90 min.
12 porcí
Fotografie: Těstoviny s žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny se žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
60 min.
3 porce
Fotografie: Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Bez lepku, Slané pečivo
70 min.
8 ks
Fotografie: Chřestovo-brokolicový krém

Chřestovo-brokolicový krém

Polévky
20 min.
4 porce