Lívance bez lepku

Porce: 2 porce
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Vejce
1 ks
Mléko
250 ml
Bezlepková mouka Jizerka
150 g
Med
2 lžíce
Olej
3 lžíce
Bezlepkový prášek do pečiva
1 ks
Sůl a skořice
Podle chuti

Postup

Lívance bez lepku přijdou k chuti na snídani, večeři i svačinu. Nasytí a ozdobit je můžete ovocem, domácí marmeládou a dalšími dobrotami, které doma najdete. Děti je milují a na talíři dlouho rozhodně nezůstanou.

Postup:

Do mísy si nalijeme mléko, přidáme vejce a šleháme metličkou, pak postupně přidáme olej, skořici, sůl a nakonec pomalu za stálého šlehání postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva.

Necháme chvilku odležet, a pak smažíme z obou stran na troše rozpáleného oleje v pánvi na lívance nebo na klasické pánvi. Podáváme s kysanou smetanou nebo jogurtem a troškou švestkových povidel.

Vyzkoušejte také bezlepkové slané lívance.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Čočkové brownies

Čočkové brownies

Sladké
15 min.
6 ks
Fotografie: Salát z žampiónů a petrželky

Salát z žampiónů a petrželky

Saláty
30 min.
3 porce
Fotografie: Rizoto se žampiony a hráškem

Rizoto s hráškem a žampiony

Těstoviny a rýže
45 min.
3 porce
Fotografie: Mrkvový salát s kedlubnou

Mrkvový salát s kedlubnou

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3 porce
Fotografie: Kuskus a červenou řepou a polníčkem

Kuskus s červenou řepou a polníčkem

Vegetariánské, Veganské
30 min.
3 porce