Lívance bez lepku

Porce: 2 porce
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Vejce
1 ks
Mléko
250 ml
Bezlepková mouka Jizerka
150 g
Med
2 lžíce
Olej
3 lžíce
Bezlepkový prášek do pečiva
1 ks
Sůl a skořice
Podle chuti

Postup

Lívance bez lepku přijdou k chuti na snídani, večeři i svačinu. Nasytí a ozdobit je můžete ovocem, domácí marmeládou a dalšími dobrotami, které doma najdete. Děti je milují a na talíři dlouho rozhodně nezůstanou.

Postup:

Do mísy si nalijeme mléko, přidáme vejce a šleháme metličkou, pak postupně přidáme olej, skořici, sůl a nakonec pomalu za stálého šlehání postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva.

Necháme chvilku odležet, a pak smažíme z obou stran na troše rozpáleného oleje v pánvi na lívance nebo na klasické pánvi. Podáváme s kysanou smetanou nebo jogurtem a troškou švestkových povidel.

Vyzkoušejte také bezlepkové slané lívance.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks