Linecké bezlepkové cukroví nesmí na žádné vánoční tabuli chybět. Ochutnejte náš recept na bezlepkové linecké cukroví, při kterém mohou pomáhat i děti. Přejeme pohodové předvánoční období!
Sypké suroviny dáme na vál, doprostřed dáme změklý tuk nakrájený na menší kousky, přidáme vajíčko, mléko a citrónovou kůru a vypracujeme hladké těsto.
Hotové těsto zabalíme do mikrotenového sáčku nebo fólie a dáme ho do lednice odpočinout na 2-3 h nebo do druhého dne.
Z těsta pak vyválíme placku (cca 3 mm silnou) a vykrajujeme různé tvary a dáváme je na plech s pečicím papírem.
Pečeme v horkovzdušné troubě na 165 -170 stupňů Celsia cca 10 – 15 minut.
Vychladlé promažeme marmeládou nebo Nutellou, necháme zatuhnout a dozdobíme čokoládovou polevou nebo pouze posypeme cukrem.