Linecké bezlepkové cukroví

Porce: 5 plechů
Doba příravy: 2 hodiny

Gynex

Reklama

Ingredience

Mouka Jizerka
300 g
Mouka Freee bílá na pečení
200 g
Hera
250 g
Cukr moučka
150 g
Vejce
1 ks
Vanilkový cukr
1 ks
Citrónovová kůra
1 lžička
Mléko
1 lžíce

Postup

Linecké bezlepkové cukroví nesmí na žádné vánoční tabuli chybět. Ochutnejte náš recept na bezlepkové linecké cukroví, při kterém mohou pomáhat i děti. Přejeme pohodové předvánoční období!

Sypké suroviny dáme na vál, doprostřed dáme změklý tuk nakrájený na menší kousky, přidáme vajíčko, mléko a citrónovou kůru a vypracujeme hladké těsto.

Hotové těsto zabalíme do mikrotenového sáčku nebo fólie a dáme ho do lednice odpočinout na 2-3 h nebo do druhého dne.

Z těsta pak vyválíme placku (cca 3 mm silnou) a vykrajujeme různé tvary a dáváme je na plech s pečícím papírem.

Pečeme v horkovzdušné troubě na 165 -170 stupňů Celsia cca 10 – 15 minut.

Vychladlé promažeme marmeládou nebo Nutellou, necháme zatuhnout a dozdobíme čokoládovou polevou nebo pouze posypeme cukrem.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Muffiny s Cottage a vločkami

Muffiny s Cottage a vločkami

Slané pečivo, Maso, Ostatní
15 min.
6 ks
Fotografie: banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Sladké, Ostatní
20 min.
10 ks
Fotografie: Hrachová polévka

Hrachová polévka

Polévky, Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
40 min.
4 porce
Fotografie: Salát z hlávkové kapusty a cizrny

Salát z hlávkové kapusty s cizrnou

Saláty, Luštěniny, Veganské, Vegetariánské
120 min.
5 porcí
Fotografie: Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Nápoje
2 hod.+ 24 hod.
2 l