Linecké bezlepkové cukroví

Porce: 5 plechů
Doba příravy: 2 hodiny

Gynex

Reklama

Ingredience

Mouka Jizerka
300 g
Mouka Freee bílá na pečení
200 g
Hera
250 g
Cukr moučka
150 g
Vejce
1 ks
Vanilkový cukr
1 ks
Citrónovová kůra
1 lžička
Mléko
1 lžíce

Postup

Linecké bezlepkové cukroví nesmí na žádné vánoční tabuli chybět. Ochutnejte náš recept na bezlepkové linecké cukroví, při kterém mohou pomáhat i děti. Přejeme pohodové předvánoční období!

Sypké suroviny dáme na vál, doprostřed dáme změklý tuk nakrájený na menší kousky, přidáme vajíčko, mléko a citrónovou kůru a vypracujeme hladké těsto.

Hotové těsto zabalíme do mikrotenového sáčku nebo fólie a dáme ho do lednice odpočinout na 2-3 h nebo do druhého dne.

Z těsta pak vyválíme placku (cca 3 mm silnou) a vykrajujeme různé tvary a dáváme je na plech s pečicím papírem.

Pečeme v horkovzdušné troubě na 165 -170 stupňů Celsia cca 10 – 15 minut.

Vychladlé promažeme marmeládou nebo Nutellou, necháme zatuhnout a dozdobíme čokoládovou polevou nebo pouze posypeme cukrem.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Tvarohový bezlepkový cheescake s borůvkami

Tvarohový bezlepkový cheescake s borůvkami

Bez lepku, Sladké
120 min.
8 - 12 ks
Fotografie: Směs na topinky z bedel

Směs na topinky z bedel

Vegetariánské, Ostatní, Veganské
45 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Polévka z patizonu a tofu

Polévka z patizonu s uzeným tofu

Polévky
60 min.
4 porce
Fotografie: Karbanátky z patizonu bez lepku

Karbanátky z patizonu bez lepku

Bez lepku
60 min.
25 ks
Fotografie: zapečený jogurt

Zapečený jogurt s čekankovým sirupem

Sladké
10 min.
1 porce