Lasagne se špenátem a uzeným tofu

Porce: 4 porce
Doba příravy: 90 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Mražený listový špenát
450 g
Čerstvé žampiony
400 g
Plátky těstovin na lasagne
9 ks
Alpro sójová smetana
250 ml
Veganská gouda
200 g
Cibule
1 ks
Česnek
2 ks
Olej
2 lžíce
Plátky rostlinného tuku
4 plátky
Uzené tofu
200 g
Pepř, sůl, mletý muškátový oříšek
Dle chuti

Postup

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.

Zmražený špenát necháme roztát, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.

Na pánvi s rozehřátým olejem si orestujeme cibuli s česnekem, pak přidáme tofu nakrájené na kostičky a restujeme 8 minut.

Do orestované cibulky nasypeme houby, promícháme, přiklopíme pokličkou a za občasného míchání dusíme cca 8-10 minut.

Pak přidáme špenát, zamícháme a znovu dusíme 5-8 minut.

Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

Zapékací mísu si vymažeme olejem, na dno dáme trošku špenátové směsi a na ni poklademe tři pláty lasagní.

Pokračujeme zase směsí, troškou sýru a opět pláty lasagní, na které přijde poslední část špenátové směsi a poslední pláty lasagní.

Takto připravené lasagne zalijeme smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe plátky másla (rostlinného tuku).

Dáme péci s pokličkou do trouby rozehřáté na 200 °C na 15 minut. Poté pokličku sundáme a pečeme ještě cca 20-25 minut.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks