Kynutý koláč s rebarborou a drobenkou

Porce: jedna koláčová forma / 8 porcí
Doba příravy: 90 minut + 2 hodiny kynutí

Reklama

Ingredience

Polohrubá mouka
250 g
Krupicový cukr
40 g
Máslo v pokojové teplotě
40 g
Žloutek
1 ks
Droždí
15 g
Polotučné mléko
125 ml
Citronová kůra
Dle chuti
Sůl
Dle chuti
Rebarbora
400 g
Suroviny na drobenku:
Polohrubá mouka
50 g
Krupicový cukr
25 g
Studené máslo
25 g

Postup

V polovině vlažného mléka rozmícháme droždí, přidáme lžíci cukru, lžíci mouky a necháme vzejít kvásek přibližně 10 minut. Do větší mísy nasypeme zbytek mouky a cukru. Přidáme vzešlý kvásek, žloutek, máslo, citronovou kůru, sůl a postupně přiléváme zbytek mléka.

Zpracujeme těsto – nejlépe vařečkou (či robotem) a necháme vykynout na teplém místě přibližně dvě hodiny.

Mezitím si připravíme drobenku a rebarboru. Na drobenku nakrájíme studené máslo na menší kousky, zasypeme cukrem a moukou, rukama rozdrolíme na hrubší drobenku a můžeme nechat místy i větší kousky. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kousky.

Když je těsto vykynuté, předehřejeme troubu na 170°C. Kulatou koláčovou formu vymažeme máslem, těsto ještě trochu proděláme rukama, a pak rovnoměrně vtlačíme do formy. Těsto poházíme oloupanou a nakrájenou rebarborou a hojně zasypeme drobenkou. Okraje těsta lze potřít trochou rozpuštěného másla. Pečeme přibližně 20 minut, nebo dokud nejsou okraje koláče zlatavé.

Share on facebook
Sdílet na Facebooku

Relaxin

Reklama

Další zdravé recepty

Pomazánka z červené řepy s nivou

Pomazánka z červené řepy s nivou

Bez lepku, Ostatní, Vegetariánské
30 min.
4 krajíce
Semínkové houstičky

Semínkové houstičky

Bez lepku, Ostatní, Slané pečivo
90 min.
5 ks
Pomazánka z Avokáda

Pomazánka z Avokáda

Bez lepku, Ostatní, Vegetariánské
30 min.
4 krajíce
Zapečené brambory s chřestem a parmezánem

Zapečené brambory s chřestem a parmezánem

Bez lepku, Vegetariánské
50 min.
4
Bezlepková cuketová bábovka s ořechy

Bezlepková cuketová bábovka s ořechy

Bez lepku, Sladké
90 min.
12

Používáme cookies, abychom vám zajistili co nejsnadnější použití našeho webu. Více informací: Podrobnosti o cookies.