Květákové kari s rýží

Porce: 6
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Květák
1 kus
Vařená cizrna
1/2 šálku
Kokosové mléko
1 plechovka
Voda
3/4 šálku vody
Olivový olej
2 lžíce
Kmín
1 lžička
Česnek
3 stroužky
Zázvor
2 lžičky
Cibule
1 kus
Kurkuma
3/4 lžičky
Kari
3 lžíce
Pálivá paprika
1/2 lžičky
Sůl
1 lžička
Černý pepř
dle chuti
Skořice
dle chuti
Rozinky (volitelné)
1 šálek

Postup

Nejdříve si nakrájíme cibuli, česnek, zázvor a květák na velmi drobné kousky.

Předehřejeme si pánev s olivovým olejem. Až bude olej rozehřátý vložíme na pánev semínka kmínu. Po 2 minutách přidáme nadrobno nasekanou cibuli, zázvor a česnek. Až cibule zezlátne přidáme tři lžíce kari, na jemno nasekaný květák, cizrnu, pálivou papriku a 3/4 lžičky kurkumy. Aby se chuť koření zintenzivněla přidáme špetku černého pepře a soli.

Všechno zamícháme dohromady a přidáme plechovku kokosového mléka. Pokud máte velký květák, můžete klidně přidat plechovky dvě. Vyuižjte trik, přidejte špetku skořice a rozinky pro sladší chuť. Ovšem pokud nejste zastánci této kombinace sladkého a slaného, můžete rozinky klidně vynechat.

Pokrm necháme vařit kolem 20-30 minut, než bude květák měkký a jídlo bude hotovo. Květákové kari můžeme podávat s jasmínovou nebo hnědou rýží. Na ozdobu a extra chuť můžeme navrch přidat čerstvé lístky koriandru nebo petržele.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Kari s rýží a tofu

Kari s rýží a tofu

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3-4 porce
Fotografie: krémová polévka z bílého chřestu

Krémová polévka z bílého chřestu

Polévky
30 min.
3 porce
Foto: Quiche s hráškem a brambory

Quiche s hráškem a brambory

Bez lepku, Luštěniny, Slané pečivo
50 min.
8 ks