Květákové kari s rýží

Porce: 6
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Květák
1 kus
Vařená cizrna
1/2 šálku
Kokosové mléko
1 plechovka
Voda
3/4 šálku vody
Olivový olej
2 lžíce
Kmín
1 lžička
Česnek
3 stroužky
Zázvor
2 lžičky
Cibule
1 kus
Kurkuma
3/4 lžičky
Kari
3 lžíce
Pálivá paprika
1/2 lžičky
Sůl
1 lžička
Černý pepř
dle chuti
Skořice
dle chuti
Rozinky (volitelné)
1 šálek

Postup

Nejdříve si nakrájíme cibuli, česnek, zázvor a květák na velmi drobné kousky.

Předehřejeme si pánev s olivovým olejem. Až bude olej rozehřátý vložíme na pánev semínka kmínu. Po 2 minutách přidáme nadrobno nasekanou cibuli, zázvor a česnek. Až cibule zezlátne přidáme tři lžíce kari, na jemno nasekaný květák, cizrnu, pálivou papriku a 3/4 lžičky kurkumy. Aby se chuť koření zintenzivněla přidáme špetku černého pepře a soli.

Všechno zamícháme dohromady a přidáme plechovku kokosového mléka. Pokud máte velký květák, můžete klidně přidat plechovky dvě. Vyuižjte trik, přidejte špetku skořice a rozinky pro sladší chuť. Ovšem pokud nejste zastánci této kombinace sladkého a slaného, můžete rozinky klidně vynechat.

Pokrm necháme vařit kolem 20-30 minut, než bude květák měkký a jídlo bude hotovo. Květákové kari můžeme podávat s jasmínovou nebo hnědou rýží. Na ozdobu a extra chuť můžeme navrch přidat čerstvé lístky koriandru nebo petržele.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
90 min.
4 -5 porcí
Fotogrfie: Gnoochi s žampiony a cottage

Gnocchi s houbami a Cottage

Ostatní, Bez lepku
40 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Čokoládový chia pudink

Čokoládový chia pudink

Vegetariánské, Sladké, Veganské
30 min + 4 hod. v lednici
4 porce
Fotografie: Bramboračka babičky Janičky

Bramboračka babičky Janičky

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
5 porcí
Fotografie: Bezlepkové odpalované těsto

Bezlepkové odpalované těsto

Bez lepku, Sladké
2 - 2,5 hod
3 plechy