Nejdříve si nakrájíme cibuli, česnek, zázvor a květák na velmi drobné kousky.
Předehřejeme si pánev s olivovým olejem. Až bude olej rozehřátý vložíme na pánev semínka kmínu. Po 2 minutách přidáme nadrobno nasekanou cibuli, zázvor a česnek. Až cibule zezlátne přidáme tři lžíce kari, na jemno nasekaný květák, cizrnu, pálivou papriku a 3/4 lžičky kurkumy. Aby se chuť koření zintenzivněla přidáme špetku černého pepře a soli.
Všechno zamícháme dohromady a přidáme plechovku kokosového mléka. Pokud máte velký květák, můžete klidně přidat plechovky dvě. Vyuižjte trik, přidejte špetku skořice a rozinky pro sladší chuť. Ovšem pokud nejste zastánci této kombinace sladkého a slaného, můžete rozinky klidně vynechat.
Pokrm necháme vařit kolem 20-30 minut, než bude květák měkký a jídlo bude hotovo. Květákové kari můžeme podávat s jasmínovou nebo hnědou rýží. Na ozdobu a extra chuť můžeme navrch přidat čerstvé lístky koriandru nebo petržele.