Květákové kari s rýží

Porce: 6
Doba příravy: 60 min.

Reklama

Ingredience

Květák
1 kus
Vařená cizrna
1/2 šálku
Kokosové mléko
1 plechovka
Voda
3/4 šálku vody
Olivový olej
2 lžíce
Kmín
1 lžička
Česnek
3 stroužky
Zázvor
2 lžičky
Cibule
1 kus
Kurkuma
3/4 lžičky
Kari
3 lžíce
Pálivá paprika
1/2 lžičky
Sůl
1 lžička
Černý pepř
dle chuti
Skořice
dle chuti
Rozinky (volitelné)
1 šálek

Postup

Nejdříve si nakrájíme cibuli, česnek, zázvor a květák na velmi drobné kousky.

Předehřejeme si pánev s olivovým olejem. Až bude olej rozehřátý vložíme na pánev semínka kmínu. Po 2 minutách přidáme nadrobno nasekanou cibuli, zázvor a česnek. Až cibule zezlátne přidáme tři lžíce kari, na jemno nasekaný květák, cizrnu, pálivou papriku a 3/4 lžičky kurkumy. Aby se chuť koření zintenzivněla přidáme špetku černého pepře a soli. Všechno zamícháme dohromady a přidáme plechovku kokosového mléka. Pokud máte velký květák, můžete klidně přidat plechovky dvě. Malým trikem je zde přidat špetku skořice a nějaké rozinky pro sladší chuť. Ovšem pokud nejste zastánci této kombinace sladkého a slaného, můžete rozinky klidně vynechat.

Pokrm necháme vařit kolem 20-30 minut, než bude květák měkký a jídlo bude hotovo. Květákové kari můžeme podávat s jasmínovou nebo hnědou rýží. Na ozdobu a extra chuť můžeme navrch přidat čerstvé lístky koriandru nebo petržele.

Share on facebook
Sdílet na Facebooku

Relaxin

Reklama

Další zdravé recepty

Kávové kostky v čokoládě

Kávové kostky v čokoládě

Bez lepku, Sladké
10 min.
2
Cizrnovo-cuketové placky

Cizrnovo-cuketové placky

Luštěniny, Slané pečivo
30 min.
4
Květákový mozeček

Květákový mozeček

Bez lepku, Vegetariánské
35 min.
4
Guacamole s domácími krekry

Guacamole s domácími krekry

Veganské
45 min.
4-6
Pečená cuketa

Pečená cuketa

Bez laktózy, Bez lepku
50 min.
4

Používáme cookies, abychom vám zajistili co nejsnadnější použití našeho webu. Více informací: Podrobnosti o cookies.