Kuskus s rukolou a brusinkami

Porce: 4-5 porcí
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Červená rukola
2 hrsti
Kuskus
200 g
Sušené brusinky
80 g
Balkánský sýr (Violife Greek White pro vegany)
200 g
Slunečnicová semínka
70 g
Olivový olej
1 lžíce
Zálivka
Med
2 lžíce
Olivový olej
5 lžic
Citronová šťáva
2 lžíce
Sůl, pepř tříbarevný
Podle chuti

Postup

Kuskus s rukolou a brusinkami má díky použitým ingrediencím a hlavně brusinkám zajímavou nasládlou chuť, kterou doplňují rukola a slunečnicová semínka.

Postup:

Kuskus dáme do hrnce a dle návodu připravíme (zalijeme dvojnásobným množstvím vařící vody).

Přidáme trošku soli, 1 lžíci olivového oleje, necháme zakryté 11 minut odstát a hotový necháme vychladnout.

Rukolu opláchneme a necháme oschnout.

Na pánvi s nepřilnavým povrchem si na sucho lehce opražíme slunečnicová semínka.

Sýr nakrájíme na kostičky, případně nastrouháme na hrubém struhadle, dáme do větší mísy, přidáme brusinky, semínka, vychladlý kuskus, rukolu, zalijeme zálivkou a promícháme.

Zálivku si připravíme v misce promícháním medu, oleje, citronové šťávy s trochu soli a pepře.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Tvarohový bezlepkový cheescake s borůvkami

Tvarohový bezlepkový cheescake s borůvkami

Bez lepku, Sladké
120 min.
8 - 12 ks
Fotografie: Směs na topinky z bedel

Směs na topinky z bedel

Vegetariánské, Ostatní, Veganské
45 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Polévka z patizonu a tofu

Polévka z patizonu s uzeným tofu

Polévky
60 min.
4 porce
Fotografie: Karbanátky z patizonu bez lepku

Karbanátky z patizonu bez lepku

Bez lepku
60 min.
25 ks
Fotografie: zapečený jogurt

Zapečený jogurt s čekankovým sirupem

Sladké
10 min.
1 porce