Kulajda jako od babičky

Porce: 8 porcí
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Čerstvé houby
500 g
Brambory
5 ks
Smetana na vaření 33%
250 ml
Mouka
2 lžíce
Kopr
4 stonky
Vejce
5 ks
Ocet, sůl, pepř
Podle chuti
Nové koření
5 kuliček
Hovězí bujón
1 ks
Bobkový list
3 ks

Postup

Houbová sezóna je tu a vzhledem k tomu, že kulajda je klasika, která by v žádné kuchařce neměla chybět, máme pro vás recept na jihočeskou kulajdu, který ocení celá rodina.

Postup:

Do hrnce nalijeme vodu, brambory nakrájíme na malé kousky a dáme do vody vařit společně s houbami, hovězím bujónem a kořením (bobkový list, nové koření).

Jakmile jsou brambory měkké, přidáme smetanu s moukou a necháme cca 5 min povařit.

Mezitím si nakrájíme kopr nadrobno a přidáme také do polévky.

Nakonec rozklepneme vajíčka a jedno po druhém vložíme do polévky. Nebo je možné si ztracená vejce udělat bokem a servírovat až při podávání polévky. My vaříme vejce rovnou v polévce a následně už pouze stačí dochutit solí, octem (popř. pepřem) a podávat. Přejeme dobrou chuť.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Smoothie mango

Smoothie mango

Nápoje, Bez laktózy, Veganské, Vegetariánské
10 min.
1 porce
Fotografie: Fazolová pomazánka

Fazolová pomazánka

Luštěniny
10 min.
2 porce
Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Kari s rýží a tofu

Kari s rýží a tofu

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3-4 porce