Houbová sezóna je tu a vzhledem k tomu, že kulajda je klasika, která by v žádné kuchařce neměla chybět, máme pro vás recept na jihočeskou kulajdu, který ocení celá rodina.
Postup:
Do hrnce nalijeme vodu, brambory nakrájíme na malé kousky a dáme do vody vařit společně s houbami, hovězím bujónem a kořením (bobkový list, nové koření).
Jakmile jsou brambory měkké, přidáme smetanu s moukou a necháme cca 5 min povařit.
Mezitím si nakrájíme kopr nadrobno a přidáme také do polévky.
Nakonec rozklepneme vajíčka a jedno po druhém vložíme do polévky. Nebo je možné si ztracená vejce udělat bokem a servírovat až při podávání polévky. My vaříme vejce rovnou v polévce a následně už pouze stačí dochutit solí, octem (popř. pepřem) a podávat. Přejeme dobrou chuť.