Krůtí hamburger

Porce: 4
Doba příravy: 40 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Mleté krůtí maso
400 g
Česnek
2 stroužky
Červená cibule
½ kusu
Koriandr
5 g
Chilli papričky (nemusí)
½ kusu
Ovesné vločky
40 g
Vejce
1 kus
Sladká paprika
½ lžička
Sůl, pepř
dle chuti
Burgerové housky
4 kusy
Ledový salát, rajčata, kyselá okurka,...
dle chuti
Dresing:
Lučina
100 g
Řecký jogurt
60 g
Sůl
dle chuti
Česnek
1 stroužek
Bazalka
15 g

Postup

Nejprve si nakrájíme koriandr a červenou cibuli na velmi malé kousky. Poté si vezmeme misku a vložíme do ni mleté maso, vejce, vločky, cibuli, rozmačkaný česnek a koriandr. Všechno společně pořádně rozmačkáme. Dále tam přidáme koření podle naší chuti. 

Hotovou směs rozdělíme na 4 placky a vložíme je na rozehřátou pánev s olivovým olejem. Smažíme z každé strany zhruba 5 min. 

Mezitím si připravíme dresing- do mísy vložíme lučinu, řecký jogurt, sůl, rozmačkaný česnek a bazalku a všechno promícháme. Poté si připravíme housky, každou rozpůlíme a  namažeme dresingem. Na spodní část vložíme ledový salát, na něj hotové maso, rajčata, kyselou okurku a pokapeme dresingem, Poté jen přiložíme druhou housku a můžeme podávat. 

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks