Krůtí hamburger

Porce: 4
Doba příravy: 40 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Mleté krůtí maso
400 g
Česnek
2 stroužky
Červená cibule
½ kusu
Koriandr
5 g
Chilli papričky (nemusí)
½ kusu
Ovesné vločky
40 g
Vejce
1 kus
Sladká paprika
½ lžička
Sůl, pepř
dle chuti
Burgerové housky
4 kusy
Ledový salát, rajčata, kyselá okurka,...
dle chuti
Dresing:
Lučina
100 g
Řecký jogurt
60 g
Sůl
dle chuti
Česnek
1 stroužek
Bazalka
15 g

Postup

Nejprve si nakrájíme koriandr a červenou cibuli na velmi malé kousky. Poté si vezmeme misku a vložíme do ni mleté maso, vejce, vločky, cibuli, rozmačkaný česnek a koriandr. Všechno společně pořádně rozmačkáme. Dále tam přidáme koření podle naší chuti. 

Hotovou směs rozdělíme na 4 placky a vložíme je na rozehřátou pánev s olivovým olejem. Smažíme z každé strany zhruba 5 min. 

Mezitím si připravíme dresing- do mísy vložíme lučinu, řecký jogurt, sůl, rozmačkaný česnek a bazalku a všechno promícháme. Poté si připravíme housky, každou rozpůlíme a  namažeme dresingem. Na spodní část vložíme ledový salát, na něj hotové maso, rajčata, kyselou okurku a pokapeme dresingem, Poté jen přiložíme druhou housku a můžeme podávat. 

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
90 min.
4 -5 porcí
Fotogrfie: Gnoochi s žampiony a cottage

Gnocchi s houbami a Cottage

Ostatní, Bez lepku
40 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Čokoládový chia pudink

Čokoládový chia pudink

Vegetariánské, Sladké, Veganské
30 min + 4 hod. v lednici
4 porce
Fotografie: Bramboračka babičky Janičky

Bramboračka babičky Janičky

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
5 porcí
Fotografie: Bezlepkové odpalované těsto

Bezlepkové odpalované těsto

Bez lepku, Sladké
2 - 2,5 hod
3 plechy