Kedlubnová polévka

Porce: 4 porce
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Kedlubna
1 ks
Mrkev
2 ks
Brambory
6 ks
Nové koření
5 kuliček
Nať sušeného libečku
1 hrstka
Sůl a pepř
Podle chuti
Ghí máslo
Trochu na orestování cibule
Rýžová mouka
2 - 3 polévkové lžíce

Postup

Máte chuť na kedlubnu? Nebo jste sklidili kedlubnu a nevíte, jak ji nyní zpracovat? Máme pro vás připravený výborný a zdravý recept na kedlubnovou polévku. Příprava je snadná a hodí se i pro vegetariány. Přejeme dobrou chuť.

Postup:

Kedlubnu a mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo.

V hrnci rozpustíme trochu ghí másla a nastrouhanou zeleninu v něm chvíli restujeme.

Nať libečku nakrájíme, přidáme do hrnce k zelenině, přidáme i nové koření, zasypeme moukou a promícháme.

Necháme chvíli orestovat, a pak zalijeme vodou.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme do hrnce.

Ochutíme solí a pepřem a vaříme za občasného promíchání, dokud brambory nezměknou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Muffiny s Cottage a vločkami

Muffiny s Cottage a vločkami

Slané pečivo, Maso, Ostatní
15 min.
6 ks
Fotografie: banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Sladké, Ostatní
20 min.
10 ks
Fotografie: Hrachová polévka

Hrachová polévka

Polévky, Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
40 min.
4 porce
Fotografie: Salát z hlávkové kapusty a cizrny

Salát z hlávkové kapusty s cizrnou

Saláty, Luštěniny, Veganské, Vegetariánské
120 min.
5 porcí
Fotografie: Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Nápoje
2 hod.+ 24 hod.
2 l