Kedlubnová polévka

Porce: 4 porce
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Kedlubna
1 ks
Mrkev
2 ks
Brambory
6 ks
Nové koření
5 kuliček
Nať sušeného libečku
1 hrstka
Sůl a pepř
Podle chuti
Ghí máslo
Trochu na orestování cibule
Rýžová mouka
2 - 3 polévkové lžíce

Postup

Máte chuť na kedlubnu? Nebo jste sklidili kedlubnu a nevíte, jak ji nyní zpracovat? Máme pro vás připravený výborný a zdravý recept na kedlubnovou polévku. Příprava je snadná a hodí se i pro vegetariány. Přejeme dobrou chuť.

Postup:

Kedlubnu a mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo.

V hrnci rozpustíme trochu ghí másla a nastrouhanou zeleninu v něm chvíli restujeme.

Nať libečku nakrájíme, přidáme do hrnce k zelenině, přidáme i nové koření, zasypeme moukou a promícháme.

Necháme chvíli orestovat, a pak zalijeme vodou.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme do hrnce.

Ochutíme solí a pepřem a vaříme za občasného promíchání, dokud brambory nezměknou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks