Kávový likér z plodů bezinky

Porce: 3 l
Doba příravy: 2 hod.

Gynex

Reklama

Ingredience

Černý bez
2,5 kg
Cukr krupice
1 kg
Voda
1,5 litru
Rum
1/2 litru
Citron
1 ks
Rozpustná káva nebo Qi coffee
2,5 lžíce
Hřebíček
3 ks
Celá skořice
1 ks

Postup

Natrhané plody černého bezu opláchneme pod vodou, a pak otrháme kuličky ze stopek a dáme do většího hrnce.

Přelijeme vodou, přidáme opláchnutý a na kolečka nakrájený citron, hřebíček, skořici a dáme vařit.

Povaříme 10 minut, necháme vychladnout, a pak přecedíme přes cedník s plátnem do čistého hrnce.

Do čisté šťávy nasypeme cukr s kávou nebo Qi Coffee (zdravější varianta kávy), pořádně promícháme a dáme znovu vařit.

Pokud se nám zdá šťáva málo sladká, můžeme přisladit anebo případně dochutit kyselinou citronovou.

Povaříme 15 minut za občasného míchání, pak necháme vychladnout a nakonec nalijeme rum. Likér promícháme a nalijeme do skleněných uzavíratelných lahví.

Likér skladujeme v chladu a temnu.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Čočkové brownies

Čočkové brownies

Sladké
15 min.
6 ks
Fotografie: Salát z žampiónů a petrželky

Salát z žampiónů a petrželky

Saláty
30 min.
3 porce
Fotografie: Rizoto se žampiony a hráškem

Rizoto s hráškem a žampiony

Těstoviny a rýže
45 min.
3 porce
Fotografie: Mrkvový salát s kedlubnou

Mrkvový salát s kedlubnou

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3 porce
Fotografie: Kuskus a červenou řepou a polníčkem

Kuskus s červenou řepou a polníčkem

Vegetariánské, Veganské
30 min.
3 porce