Kávový likér z plodů bezinky

Porce: 3 l
Doba příravy: 2 hod.

Gynex

Reklama

Ingredience

Černý bez
2,5 kg
Cukr krupice
1 kg
Voda
1,5 litru
Rum
1/2 litru
Citron
1 ks
Rozpustná káva nebo Qi coffee
2,5 lžíce
Hřebíček
3 ks
Celá skořice
1 ks

Postup

Natrhané plody černého bezu opláchneme pod vodou, a pak otrháme kuličky ze stopek a dáme do většího hrnce.

Přelijeme vodou, přidáme opláchnutý a na kolečka nakrájený citron, hřebíček, skořici a dáme vařit.

Povaříme 10 minut, necháme vychladnout, a pak přecedíme přes cedník s plátnem do čistého hrnce.

Do čisté šťávy nasypeme cukr s kávou nebo Qi Coffee (zdravější varianta kávy), pořádně promícháme a dáme znovu vařit.

Pokud se nám zdá šťáva málo sladká, můžeme přisladit anebo případně dochutit kyselinou citronovou.

Povaříme 15 minut za občasného míchání, pak necháme vychladnout a nakonec nalijeme rum. Likér promícháme a nalijeme do skleněných uzavíratelných lahví.

Likér skladujeme v chladu a temnu.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks