Kávový likér z plodů bezinky

Porce: 3 l
Doba příravy: 2 hod.

Gynex

Reklama

Ingredience

Černý bez
2,5 kg
Cukr krupice
1 kg
Voda
1,5 litru
Rum
1/2 litru
Citron
1 ks
Rozpustná káva nebo Qi coffee
2,5 lžíce
Hřebíček
3 ks
Celá skořice
1 ks

Postup

Natrhané plody černého bezu opláchneme pod vodou, a pak otrháme kuličky ze stopek a dáme do většího hrnce.

Přelijeme vodou, přidáme opláchnutý a na kolečka nakrájený citron, hřebíček, skořici a dáme vařit.

Povaříme 10 minut, necháme vychladnout, a pak přecedíme přes cedník s plátnem do čistého hrnce.

Do čisté šťávy nasypeme cukr s kávou nebo Qi Coffee (zdravější varianta kávy), pořádně promícháme a dáme znovu vařit.

Pokud se nám zdá šťáva málo sladká, můžeme přisladit anebo případně dochutit kyselinou citronovou.

Povaříme 15 minut za občasného míchání, pak necháme vychladnout a nakonec nalijeme rum. Likér promícháme a nalijeme do skleněných uzavíratelných lahví.

Likér skladujeme v chladu a temnu.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Bramboračka babičky Janičky

Bramboračka babičky Janičky

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
5 porcí
Fotografie: Bezlepkové odpalované těsto

Bezlepkové odpalované těsto

Bez lepku, Sladké
2 - 2,5 hod
3 plechy
Fotografie: Zelené smoothie plné vitamínů

Zelené smoothie plné vitamínů

Nápoje, Veganské, Vegetariánské
30 min.
3-4
Fotografie: Pizza z Cottage sýru

Pizza z Cottage sýru

Ostatní, Slané pečivo
20 min.
1 porce
Fotografie: Zapečená růžičková kapusta s tofu

Zapečená růžičková kapusta s tofu

Ostatní, Veganské, Vegetariánské
45 min.
2 - 3 porce