Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Porce: 4 -5 porcí
Doba příravy: 90 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Olivový olej
3 lžíce
Česnek
5 stroužků
Čatní nebo zelená kari pasta
1 lžíce
Rýže
250 g
Zeleninový vývar
1 litr
Cizrna
250 g
Polníček
125 g
Pepř, sůl
Podle chuti
Na ozdobu
Veganský sýr

Postup

Kari rýže s cizrnou a polníčkem je výborný lehký oběd i večeře vhodná pro vegany a vegetariány. Dobrou chuť!

Příprava:

Začneme cizrnou, kterou vaříme ve vodě cca 60 minut, osolíme až ke konci varu. Po uvaření slijeme vodu a propláchneme studenou vodou.

Na pánvi si rozehřejeme olivový olej, přidáme prolisovaný česnek, čatní nebo pastu a krátce orestujeme, přidáme rýži, restujeme za častého míchání, vložíme uvařenou cizrnu, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a přiklopíme pokličkou.

Dusíme za občasného promíchání cca 15-20 minut, dokud není rýže měkká a vývar se nevyvaří.

Pak necháme lehce zchladnout a přimícháme polníček. Při podávání můžeme ozdobit strouhaným sýrem.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špenátové vafle bez lepku

Špenátové vafle bez lepku

Bez lepku, Slané pečivo
45 - 60 min.
12 ks
Fotografie: Polévka z rukoly a brambor

Polévka z rukoly a brambor

Polévky
45 min.
4 porce
Fotografie: Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
5 porcí
Fotografie: Salát z červené čekanky a polníčku

Salát z červené čekanky a polníčku

Saláty, Veganské, Vegetariánské
20 min.
4 porce
Fotografie: Tortillové košíčky

Tortillové jednohubky s avokádovou pomazánkou

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
12 ks