Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Porce: 4 -5 porcí
Doba příravy: 90 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Olivový olej
3 lžíce
Česnek
5 stroužků
Čatní nebo zelená kari pasta
1 lžíce
Rýže
250 g
Zeleninový vývar
1 litr
Cizrna
250 g
Polníček
125 g
Pepř, sůl
Podle chuti
Na ozdobu
Veganský sýr

Postup

Kari rýže s cizrnou a polníčkem je výborný lehký oběd i večeře vhodná pro vegany a vegetariány. Dobrou chuť!

Příprava:

Začneme cizrnou, kterou vaříme ve vodě cca 60 minut, osolíme až ke konci varu. Po uvaření slijeme vodu a propláchneme studenou vodou.

Na pánvi si rozehřejeme olivový olej, přidáme prolisovaný česnek, čatní nebo pastu a krátce orestujeme, přidáme rýži, restujeme za častého míchání, vložíme uvařenou cizrnu, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a přiklopíme pokličkou.

Dusíme za občasného promíchání cca 15-20 minut, dokud není rýže měkká a vývar se nevyvaří.

Pak necháme lehce zchladnout a přimícháme polníček. Při podávání můžeme ozdobit strouhaným sýrem.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Muffiny s Cottage a vločkami

Muffiny s Cottage a vločkami

Slané pečivo, Maso, Ostatní
15 min.
6 ks
Fotografie: banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Sladké, Ostatní
20 min.
10 ks
Fotografie: Hrachová polévka

Hrachová polévka

Polévky, Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
40 min.
4 porce
Fotografie: Salát z hlávkové kapusty a cizrny

Salát z hlávkové kapusty s cizrnou

Saláty, Luštěniny, Veganské, Vegetariánské
120 min.
5 porcí
Fotografie: Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Nápoje
2 hod.+ 24 hod.
2 l