Karbanátky z patizonu bez lepku

Porce: 25 ks
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Patizon
2 ks menší nebo 1 ks větší
Cibule
1 ks (menší)
Eidam nebo Gouda
100 g
Vejce
2 ks
Bezlepková mouka Jizerka
½–¾ hrnku
Česnek
2 stroužky
Bazalka nebo oregáno
Dle chuti
Česnekové tofu
200 g
Sůl a pepř
Podle chuti

Postup

Bezlepkové karbanátky z patizonu jsou skvělou volbou pro všechny milovníky zeleninových pokrmů. Kombinace jemné chuti patizonu s bylinkami, česnekem a sýrem vytváří vyvážený a chutný oběd či večeři. Nebo se podívejte na naše další tipy na recepty bez lepku.

Příprava:

Patizony oloupeme, nastrouháme, dáme do mísy.

Přidáme oloupanou, najemno nakrájenou cibulku, najemno nastrouhaný sýr, vejce, na kostičky nakrájené tofu, mouku a koření a pořádně promícháme.

Pokud je směs moc řídká, zahustíme ještě moukou nebo kukuřičnou strouhankou.

Z hotové směsi vytváříme placičky, obalíme je ve strouhance a smažíme z obou stran na pánvi s olivovým olejem nebo je dáme na plech, potřeme olivovým olejem z obou stran a pečeme v troubě při 200 stupňů Celsia cca 20 minut.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Tvarohový bezlepkový cheescake s borůvkami

Tvarohový bezlepkový cheescake s borůvkami

Bez lepku, Sladké
120 min.
8 - 12 ks
Fotografie: Směs na topinky z bedel

Směs na topinky z bedel

Vegetariánské, Ostatní, Veganské
45 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Polévka z patizonu a tofu

Polévka z patizonu s uzeným tofu

Polévky
60 min.
4 porce
Fotografie: zapečený jogurt

Zapečený jogurt s čekankovým sirupem

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: koláč s tvarohem

Koláč s tvarohem

Sladké
30 min.
9 ks