Bezlepkové karbanátky z patizonu jsou skvělou volbou pro všechny milovníky zeleninových pokrmů. Kombinace jemné chuti patizonu s bylinkami, česnekem a sýrem vytváří vyvážený a chutný oběd či večeři. Nebo se podívejte na naše další tipy na recepty bez lepku.
Příprava:
Patizony oloupeme, nastrouháme, dáme do mísy.
Přidáme oloupanou, najemno nakrájenou cibulku, najemno nastrouhaný sýr, vejce, na kostičky nakrájené tofu, mouku a koření a pořádně promícháme.
Pokud je směs moc řídká, zahustíme ještě moukou nebo kukuřičnou strouhankou.
Z hotové směsi vytváříme placičky, obalíme je ve strouhance a smažíme z obou stran na pánvi s olivovým olejem nebo je dáme na plech, potřeme olivovým olejem z obou stran a pečeme v troubě při 200 stupňů Celsia cca 20 minut.