Išelské dortíčky bez lepku

Porce: 50 ks
Doba příravy: 3 hod.

Gynex

Reklama

Ingredience

Bezlepková mouka Jizerka
150 g
Cukr moučka
150 g
Vejce
1 ks
Změklé máslo
100 g
Sůl
špetka
Prášek do pečiva
1 lžička
Mletá skořice
1/2 lžičky
Meruňková marmeláda
na slepení
Čokoládová poleva
na ozdobu
Vlašské ořechy
cca 50 půlek vyloupaných ořechů

Postup

Išelské dortíčky bez lepku jsou prostě k nakousnutí.

Všechny suroviny smícháme v míse nebo na vále v polotuhé těsto (pokud je moc měkké, tak přidáme trochu oříšků a mouky).

Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme cca 1 hodinu odpočívat v chladu (můžeme nechat v lednici i do druhého dne).

Z proleželého těsta vyválíme placku (asi 3 mm silnou) a vykrajujeme kolečka o průměru cca 3 cm. Dáme je na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě při 165 °C cca 12 minut. Hlídáme. Slepujeme k sobě vždy dvě kolečka meruňkovou marmeládou a necháme chvíli ztuhnout.

Pak vršek namočíme v rozehřáté čokoládové polevě a ozdobíme půlkou vlašského ořechu. Skladujeme v chladu a suchu. Cukroví má trvanlivost zhruba 4 týdny.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Těstoviny s žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny se žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
60 min.
3 porce
Fotografie: Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Bez lepku, Slané pečivo
70 min.
8 ks
Fotografie: Chřestovo-brokolicový krém

Chřestovo-brokolicový krém

Polévky
20 min.
4 porce
Fotografie: zapečená vejce na sladko

Zapečená vejce na sladko

Sladké, Ostatní
10 min.
1 porce
Fotografie: Banánové lívance s avokádovou pomazánkou

Banánové lívance s avokádovou pomazánkou

Sladké, Ostatní
15 min.
4 ks