Išelské dortíčky bez lepku jsou prostě k nakousnutí.
Všechny suroviny smícháme v míse nebo na vále v polotuhé těsto (pokud je moc měkké, tak přidáme trochu oříšků a mouky).
Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme cca 1 hodinu odpočívat v chladu (můžeme nechat v lednici i do druhého dne).
Z proleželého těsta vyválíme placku (asi 3 mm silnou) a vykrajujeme kolečka o průměru cca 3 cm. Dáme je na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě při 165 °C cca 12 minut. Hlídáme. Slepujeme k sobě vždy dvě kolečka meruňkovou marmeládou a necháme chvíli ztuhnout.
Pak vršek namočíme v rozehřáté čokoládové polevě a ozdobíme půlkou vlašského ořechu. Skladujeme v chladu a suchu. Cukroví má trvanlivost zhruba 4 týdny.