Išelské dortíčky bez lepku

Porce: 50 ks
Doba příravy: 3 hod.

Gynex

Reklama

Ingredience

Bezlepková mouka Jizerka
150 g
Cukr moučka
150 g
Vejce
1 ks
Změklé máslo
100 g
Sůl
špetka
Prášek do pečiva
1 lžička
Mletá skořice
1/2 lžičky
Meruňková marmeláda
na slepení
Čokoládová poleva
na ozdobu
Vlašské ořechy
cca 50 půlek vyloupaných ořechů

Postup

Išelské dortíčky bez lepku jsou prostě k nakousnutí.

Všechny suroviny smícháme v míse nebo na vále v polotuhé těsto (pokud je moc měkké, tak přidáme trochu oříšků a mouky).

Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme cca 1 hodinu odpočívat v chladu (můžeme nechat v lednici i do druhého dne).

Z proleželého těsta vyválíme placku (asi 3 mm silnou) a vykrajujeme kolečka o průměru cca 3 cm. Dáme je na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě při 165 °C cca 12 minut. Hlídáme. Slepujeme k sobě vždy dvě kolečka meruňkovou marmeládou a necháme chvíli ztuhnout.

Pak vršek namočíme v rozehřáté čokoládové polevě a ozdobíme půlkou vlašského ořechu. Skladujeme v chladu a suchu. Cukroví má trvanlivost zhruba 4 týdny.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Muffiny s Cottage a vločkami

Muffiny s Cottage a vločkami

Slané pečivo, Maso, Ostatní
15 min.
6 ks
Fotografie: banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Sladké, Ostatní
20 min.
10 ks
Fotografie: Hrachová polévka

Hrachová polévka

Polévky, Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
40 min.
4 porce
Fotografie: Salát z hlávkové kapusty a cizrny

Salát z hlávkové kapusty s cizrnou

Saláty, Luštěniny, Veganské, Vegetariánské
120 min.
5 porcí
Fotografie: Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Nápoje
2 hod.+ 24 hod.
2 l