Išelské dortíčky bez lepku

Porce: 50 ks
Doba příravy: 3 hod.

Gynex

Reklama

Ingredience

Bezlepková mouka Jizerka
150 g
Cukr moučka
150 g
Vejce
1 ks
Změklé máslo
100 g
Sůl
špetka
Prášek do pečiva
1 lžička
Mletá skořice
1/2 lžičky
Meruňková marmeláda
na slepení
Čokoládová poleva
na ozdobu
Vlašské ořechy
cca 50 půlek vyloupaných ořechů

Postup

Išelské dortíčky bez lepku jsou prostě k nakousnutí.

Všechny suroviny smícháme v míse nebo na vále v polotuhé těsto (pokud je moc měkké, tak přidáme trochu oříšků a mouky).

Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme cca 1 hodinu odpočívat v chladu (můžeme nechat v lednici i do druhého dne).

Z proleželého těsta vyválíme placku (asi 3 mm silnou) a vykrajujeme kolečka o průměru cca 3 cm. Dáme je na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě při 165 °C cca 12 minut. Hlídáme. Slepujeme k sobě vždy dvě kolečka meruňkovou marmeládou a necháme chvíli ztuhnout.

Pak vršek namočíme v rozehřáté čokoládové polevě a ozdobíme půlkou vlašského ořechu. Skladujeme v chladu a suchu. Cukroví má trvanlivost zhruba 4 týdny.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: špaldové palačinky se špenátem

Špaldové slané palačinky

Ostatní
20 min.
8 ks
Fotografie: fitness koláč

Zdravý fitness koláč

Sladké
30 min.
8 ks
Fotografie: Pórkové placičky

Pórkové placičky

Bez lepku, Ostatní
60 min
4 -5 ks
Fotografie: Houbové placičky s cottage

Houbové placičky s Cottage

Bez lepku, Ostatní
90 min.
4 - 5 ks
Fotografie: Bramborové knedlíky s pohankou

Bramborové knedlíky s pohankou

Bez laktózy, Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
60 min.
3 šišky