Hummus z lilku

Porce: 3 - 4 porce
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Lilek
2 ks
Olivový olej
3 lžíce
Cizrna
400 g
Stroužky česneku
3 ks
Šťáva z citronu
1 ks
Drcený kmín
1 lžička
Sůl
1 lžička
Cayennský pepř
1/2 žičky

Postup

Hummus z lilku je lahodná a zdravá alternativa klasického hummusu, která kombinuje jemnou chuť pečeného lilku s tradičními ingrediencemi, jako je cizrna, česnek a kmín. Tento krémový dip je ideální jako předkrm nebo lehká svačinka. Připravte si ho doma s naším jednoduchým receptem. Přejeme dobrou chuť!

Příprava:

Lilky opláchneme, odkrojíme stopku, položíme na plech propícháme vidličkou, lehce pokapeme olivovým olejem a dáme péci do trouby předehřáté na 230 stupňů Celsia cca na 35-40 minut. Upečené lilky necháme vychladnout, nakrájíme na menší kousky a dáme do vyšší mísy.

Přidáme šťávu z citrónu, koření, sůl, olivový olej a cizrnu a rozmixujeme tyčovým mixérem. Podáváme s pečivem.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Tvarohový bezlepkový cheescake s borůvkami

Tvarohový bezlepkový cheescake s borůvkami

Bez lepku, Sladké
120 min.
8 - 12 ks
Fotografie: Směs na topinky z bedel

Směs na topinky z bedel

Vegetariánské, Ostatní, Veganské
45 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Polévka z patizonu a tofu

Polévka z patizonu s uzeným tofu

Polévky
60 min.
4 porce
Fotografie: Karbanátky z patizonu bez lepku

Karbanátky z patizonu bez lepku

Bez lepku
60 min.
25 ks
Fotografie: zapečený jogurt

Zapečený jogurt s čekankovým sirupem

Sladké
10 min.
1 porce