Hruškový koláč s drobenkou z ovesných vloček

Porce: 8 ks
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Těsto:
Hladká špaldová mouka
150 g
Vejce
1 ks
Máslo
80 g
Náplň:
Hrušky velké měkké
3 ks
Třtinový cukr
30 g
Skořice
15 g
Citrónová šťáva
Drobenka:
Ovesné vločky
70 g
Třtinový cukr
20 g
Mleté ořechy
80 g
Máslo
60 g

Postup

Vyzkoušejte náš výborný hruškový koláč s drobenkou z ovesných vloček, uvidíte, že zachutná celé rodině a krásně provoní kuchyň. Dobrou chuť!

Příprava:

Suroviny na těsto smícháme a připravíme vláčné těsto, které rozválíme na tenkou placku a vyplníme jím koláčovou formu. Tu nejprve vymažeme a posypeme strouhankou.

Hrušky oloupeme, nakrájíme na plátky. Přidáme cukr, skořici a citrónovou šťávu.

Poklademe v několika vrstvách po celém koláči.

Povrch posypeme drobenkou, kterou jsme udělali z mletých vloček, ořechů, cukru a másla.

Dáme péct na 30 min na 180°C.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Těstoviny s žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny se žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
60 min.
3 porce
Fotografie: Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Bez lepku, Slané pečivo
70 min.
8 ks
Fotografie: Chřestovo-brokolicový krém

Chřestovo-brokolicový krém

Polévky
20 min.
4 porce
Fotografie: zapečená vejce na sladko

Zapečená vejce na sladko

Sladké, Ostatní
10 min.
1 porce
Fotografie: Banánové lívance s avokádovou pomazánkou

Banánové lívance s avokádovou pomazánkou

Sladké, Ostatní
15 min.
4 ks