Hruškový koláč s drobenkou z ovesných vloček

Porce: 8 ks
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Těsto:
Hladká špaldová mouka
150 g
Vejce
1 ks
Máslo
80 g
Náplň:
Hrušky velké měkké
3 ks
Třtinový cukr
30 g
Skořice
15 g
Citrónová šťáva
Drobenka:
Ovesné vločky
70 g
Třtinový cukr
20 g
Mleté ořechy
80 g
Máslo
60 g

Postup

Vyzkoušejte náš výborný hruškový koláč s drobenkou z ovesných vloček, uvidíte, že zachutná celé rodině a krásně provoní kuchyň. Dobrou chuť!

Příprava:

Suroviny na těsto smícháme a připravíme vláčné těsto, které rozválíme na tenkou placku a vyplníme jím koláčovou formu. Tu nejprve vymažeme a posypeme strouhankou.

Hrušky oloupeme, nakrájíme na plátky. Přidáme cukr, skořici a citrónovou šťávu.

Poklademe v několika vrstvách po celém koláči.

Povrch posypeme drobenkou, kterou jsme udělali z mletých vloček, ořechů, cukru a másla.

Dáme péct na 30 min na 180°C.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks