Hrášková polévka s pórkem a mátou

Porce: 5
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Pórek
2 ks
Hrášek
200 g
Kuřecí vývar
500 ml
Bio jogurt bílý
150 ml
Brambory
200 g
Máta nasekaná
2 lžíce

Postup

Hrášková polévka s pórkem a mátou je rychlý recept hotový za pár minut a polévku si oblíbí celá rodina, uvidíte. Podávat můžete s pečivem, nebo opečenou bagetkou či krutony.

Postup:

Nejprve si nakrájíme pórek na plátky a vložíme s máslem, oloupanými a na kousky nakrájenými bramborami do hrnce.

Zalijeme vývarem a necháme takto 5 min dusit.

Následně do hrnce přisypeme hrášek a necháme dalších 10 min dusit.

Poté tyčovým mixérem vše rozmixujeme a přidáme jogurt + nadrobno nakrájenou mátu.

A můžete podávat.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Těstoviny s žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny se žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
60 min.
3 porce
Fotografie: Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Bez lepku, Slané pečivo
70 min.
8 ks
Fotografie: Chřestovo-brokolicový krém

Chřestovo-brokolicový krém

Polévky
20 min.
4 porce
Fotografie: zapečená vejce na sladko

Zapečená vejce na sladko

Sladké, Ostatní
10 min.
1 porce
Fotografie: Banánové lívance s avokádovou pomazánkou

Banánové lívance s avokádovou pomazánkou

Sladké, Ostatní
15 min.
4 ks