Hrášková polévka s pórkem a mátou

Porce: 5
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Pórek
2 ks
Hrášek
200 g
Kuřecí vývar
500 ml
Bio jogurt bílý
150 ml
Brambory
200 g
Máta nasekaná
2 lžíce

Postup

Hrášková polévka s pórkem a mátou je rychlý recept hotový za pár minut a polévku si oblíbí celá rodina, uvidíte. Podávat můžete s pečivem, nebo opečenou bagetkou či krutony.

Postup:

Nejprve si nakrájíme pórek na plátky a vložíme s máslem, oloupanými a na kousky nakrájenými bramborami do hrnce.

Zalijeme vývarem a necháme takto 5 min dusit.

Následně do hrnce přisypeme hrášek a necháme dalších 10 min dusit.

Poté tyčovým mixérem vše rozmixujeme a přidáme jogurt + nadrobno nakrájenou mátu.

A můžete podávat.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Pórkové placičky

Pórkové placičky

Bez lepku, Ostatní
60 min
4 -5 ks
Fotografie: Houbové placičky s cottage

Houbové placičky s Cottage

Bez lepku, Ostatní
90 min.
4 - 5 ks
Fotografie: Bramborové knedlíky s pohankou

Bramborové knedlíky s pohankou

Bez laktózy, Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
60 min.
3 šišky
Fotografie: Smoothie se zázvorem

Smoothie se zázvorem

Nápoje, Veganské, Vegetariánské
20 min.
2-3
Fotografie: Jahodový chia pudink

Jahodový chia pudink

Veganské, Bez laktózy, Bez lepku, Vegetariánské
30 min. + 4 hod.
3 porce