Hrášková polévka s pórkem a mátou

Porce: 5
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Pórek
2 ks
Hrášek
200 g
Kuřecí vývar
500 ml
Bio jogurt bílý
150 ml
Brambory
200 g
Máta nasekaná
2 lžíce

Postup

Hrášková polévka s pórkem a mátou je rychlý recept hotový za pár minut a polévku si oblíbí celá rodina, uvidíte. Podávat můžete s pečivem, nebo opečenou bagetkou či krutony.

Postup:

Nejprve si nakrájíme pórek na plátky a vložíme s máslem, oloupanými a na kousky nakrájenými bramborami do hrnce.

Zalijeme vývarem a necháme takto 5 min dusit.

Následně do hrnce přisypeme hrášek a necháme dalších 10 min dusit.

Poté tyčovým mixérem vše rozmixujeme a přidáme jogurt + nadrobno nakrájenou mátu.

A můžete podávat.

Share on facebook
Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Mrkvové šátečky s domácí marmeládou

Mrkvové šátečky s domácí marmeládou

Sladké
105 min.
10 ks
Fotografie: fit muffiny plněné ovocem

Fit muffiny plněné ovocem

Bez laktózy, Sladké
40 min.
7 ks
Fotograife: Květákové placičky

Květákové placičky

Ostatní
35 min.
6 porcí
Fotografie: Trhanec

Trhanec

Bez laktózy, Ostatní, Sladké
20 min.
1 porce
Fotografie: špenátová polévka

Špenátová polévka s bramborem

Bez lepku, Polévky
30 min.
4