Hrášková polévka s pórkem a mátou

Porce: 5
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Pórek
2 ks
Hrášek
200 g
Kuřecí vývar
500 ml
Bio jogurt bílý
150 ml
Brambory
200 g
Máta nasekaná
2 lžíce

Postup

Hrášková polévka s pórkem a mátou je rychlý recept hotový za pár minut a polévku si oblíbí celá rodina, uvidíte. Podávat můžete s pečivem, nebo opečenou bagetkou či krutony.

Postup:

Nejprve si nakrájíme pórek na plátky a vložíme s máslem, oloupanými a na kousky nakrájenými bramborami do hrnce.

Zalijeme vývarem a necháme takto 5 min dusit.

Následně do hrnce přisypeme hrášek a necháme dalších 10 min dusit.

Poté tyčovým mixérem vše rozmixujeme a přidáme jogurt + nadrobno nakrájenou mátu.

A můžete podávat.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špenátové vafle bez lepku

Špenátové vafle bez lepku

Bez lepku, Slané pečivo
45 - 60 min.
12 ks
Fotografie: Polévka z rukoly a brambor

Polévka z rukoly a brambor

Polévky
45 min.
4 porce
Fotografie: Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
5 porcí
Fotografie: Salát z červené čekanky a polníčku

Salát z červené čekanky a polníčku

Saláty, Veganské, Vegetariánské
20 min.
4 porce
Fotografie: Tortillové košíčky

Tortillové jednohubky s avokádovou pomazánkou

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
12 ks