Hrášková polévka s pórkem a mátou

Porce: 5
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Pórek
2 ks
Hrášek
200 g
Kuřecí vývar
500 ml
Bio jogurt bílý
150 ml
Brambory
200 g
Máta nasekaná
2 lžíce

Postup

Hrášková polévka s pórkem a mátou je rychlý recept hotový za pár minut a polévku si oblíbí celá rodina, uvidíte. Podávat můžete s pečivem, nebo opečenou bagetkou či krutony.

Postup:

Nejprve si nakrájíme pórek na plátky a vložíme s máslem, oloupanými a na kousky nakrájenými bramborami do hrnce.

Zalijeme vývarem a necháme takto 5 min dusit.

Následně do hrnce přisypeme hrášek a necháme dalších 10 min dusit.

Poté tyčovým mixérem vše rozmixujeme a přidáme jogurt + nadrobno nakrájenou mátu.

A můžete podávat.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Muffiny s Cottage a vločkami

Muffiny s Cottage a vločkami

Slané pečivo, Maso, Ostatní
15 min.
6 ks
Fotografie: banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Sladké, Ostatní
20 min.
10 ks
Fotografie: Hrachová polévka

Hrachová polévka

Polévky, Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
40 min.
4 porce
Fotografie: Salát z hlávkové kapusty a cizrny

Salát z hlávkové kapusty s cizrnou

Saláty, Luštěniny, Veganské, Vegetariánské
120 min.
5 porcí
Fotografie: Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Nápoje
2 hod.+ 24 hod.
2 l