Honzovy kynuté buchty s erythritolem

Porce: 20 ks
Doba příravy: 40 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Těsto na buchty:
Špaldová mouka
400 g
Polotučné mléko
220 ml
Řepkový olej
50 ml
Erythritol
80 g
Sůl
Špetka
Čerstvé droždí
30 g
Žloutky
2 ks
Náplň tvarohová:
Polotučný tvaroh (ne vaničkový)
250 g
Vejce
1 ks
Erythritol
25 g
Citronová kůra
1 lžička
Vanilkový extrakt
Pár kapek
Maková náplň:
Mletý mák
100 g
Mléko
200 ml
Erythritol
30 g
Citrónová kůra
1 lžička

Postup

Vyzkoušejte známé Honzovy kynuté buchty s erythritolem místo klasického cukru a mlsejte bez výčitek.

Postup:

Nejprve si připravíme kvásek, v troše teplého mléka rozdrobíme droždí s trochou erythritolu.

Poté kvásek přilijeme, okraje mouky osolíme, postupně přidáváme ostatní suroviny na buchty a vypracujeme hladké těsto.

Necháme asi hodinu kynout, přičemž v průběhu kynutí těsto asi 2x prohněteme. Pekáč vymažeme řepkovým olejem. Z těsta tvoříme kuličky. Až máme všechno těsto spotřebované, začneme od první kuličky roztahovat kuličky na placky, které plníme náplní.

Buchty uzavřeme a skládáme do olejem vymazaného pekáčku těsně vedle sebe. Necháme ještě asi 10 minut kynout. Vršky buchtiček potřeme olejem a dáme do trouby. Pečeme na 175 °C asi 22 minut. Buchty s tvarohovou náplní pečeme o něco déle.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špenátové vafle bez lepku

Špenátové vafle bez lepku

Bez lepku, Slané pečivo
45 - 60 min.
12 ks
Fotografie: Polévka z rukoly a brambor

Polévka z rukoly a brambor

Polévky
45 min.
4 porce
Fotografie: Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
5 porcí
Fotografie: Salát z červené čekanky a polníčku

Salát z červené čekanky a polníčku

Saláty, Veganské, Vegetariánské
20 min.
4 porce
Fotografie: Tortillové košíčky

Tortillové jednohubky s avokádovou pomazánkou

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
12 ks