Halloumi burger s medovo-hořčičným dresingem je perfektní, jako rychlá vegetariánská večeře i jako letní párty občerstvení. Příprava burgeru vám zabere 30 min. Ochutnejte výborný vegetariánský burger z naší kuchyně.
Postup:
Nejdříve si připravíme zeleninu a dresing.
Menší cibuli překrojíme na půlku a nakrájíme na půlměsíčky.
Rajčata nakrájíme na kolečka a stejně tak i okurku.
Salát omyjeme a necháme okapat.
Med a hořčici si smícháme v mističce a případně přidáme trochu medu, podle chuti a struktury.
Nahřejeme si nepřilnavou pánev s rovným dnem.
Houstičky rozřízneme napůl a dáme zlehka opéct na pánev.
Halloumi rozřízneme napůl a když jsou housky opečené, sundáme je z pánve a dáme opékat halloumi.
To opékáme do zlatova z obou stran.
Mezitím, co se Halloumi opéká, potřeme spodní díl housky silnou vrstvou dresingu.
Na něj naskládáme cca 2 – 3 listy salátu, ten poklademe rajčaty, okurkou a cibulí dle chuti.
Když je Halloumi hotové, položíme ho na seskládaný burger, přiklopíme vrškem housky, propíchneme špejlí, aby držel pohromadě.
Ihned servírujeme.
Dobrou chuť!