Halloumi burger s medovo-hořčičným dresingem

Porce: 2
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Halloumi
1 velké balení
Burgerová houska
2 ks
Červená cibule
1 ks
Rajče
2 ks
Okurka
2 ks
Little Gem salát
1 ks
Med
1 polévková lžíce
Hořčice
2 polévkové lžíce
Špejle
1 ks

Postup

Halloumi burger s medovo-hořčičným dresingem je perfektní, jako rychlá vegetariánská večeře i jako letní párty občerstvení. Příprava burgeru vám zabere 30 min. Ochutnejte výborný vegetariánský burger z naší kuchyně.

Postup:

Nejdříve si připravíme zeleninu a dresing.

Menší cibuli překrojíme na půlku a nakrájíme na půlměsíčky.

Rajčata nakrájíme na kolečka a stejně tak i okurku.

Salát omyjeme a necháme okapat.

Med a hořčici si smícháme v mističce a případně přidáme trochu medu, podle chuti a struktury.

Nahřejeme si nepřilnavou pánev s rovným dnem.

Houstičky rozřízneme napůl a dáme zlehka opéct na pánev.

Halloumi rozřízneme napůl a když jsou housky opečené, sundáme je z pánve a dáme opékat halloumi.

To opékáme do zlatova z obou stran.

Mezitím, co se Halloumi opéká, potřeme spodní díl housky silnou vrstvou dresingu.

Na něj naskládáme cca 2 – 3 listy salátu, ten poklademe rajčaty, okurkou a cibulí dle chuti.

Když je Halloumi hotové, položíme ho na seskládaný burger, přiklopíme vrškem housky, propíchneme špejlí, aby držel pohromadě.

Ihned servírujeme.

Dobrou chuť!

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks