Guacamole s domácími krekry

Porce: 4-6
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Domácí krekry:
Ovesné vločky
150 g
Slunečnicové semínka
2 lžíce
Dýňové semínka
2 lžíce
Sezamové semínka
2 lžíce
Chia semínka
2 lžíce
Lněná semínka
2 lžíce
Kypřící prášek
¼ lžičky
Horká voda
235 ml
Sůl
dle chuti
Guacamole:
Avokádo
2 kusy
Cherry rajčátka
¼ hrnku
Cibule
¼ hrnku
Paprika
¼ hrnku
Koriandr
dle chuti
Citronová štáva
2 lžíce
Sůl, pepř
dle chuti

Postup

Nejprve si připravíme krekry. Předehřejeme si troubu na 190 °C. Vložíme ovesné vločky do mixéru a mixujeme je zhruba 30 sekund. Dále vložíme do mísy všechny suché ingredience, kromě 2 lžic různých semínek, a smícháme je dohromady.  

Dále si ohřejeme vodu a pomalu přidáváme do mísy. Vše smícháme a utvoříme z toho těsto, které necháme v míse uležet zhruba 5 minut. 

Na pečící papír vložíme těsto a mezi dalším pečicím papírem zkusíme vyválet rovnoměrnou placku. Nakonec placku posypeme různými semínky a vložíme do trouby. Pokud chcete aby krekry měly trojúhelníkový tvar, lehce naznačte nožem jejich tvar na placku. 

Pečeme zhruba 30 minut, než budou nazlátlé.  

Mezitím si můžeme připravit guacamole. V míse si rozmačkáme avokádo a k němu přidáme citronovou šťávu. Nakrájíme si rajčata, cibuli, papriku. Zeleninu pak přidáme k avokádu a podle chuti jen dokořeníme.

Krekry nechte chvíli vychladnout a už je můžete podávat s guacamole nebo humusem. 

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Čočkové brownies

Čočkové brownies

Sladké
15 min.
6 ks
Fotografie: Salát z žampiónů a petrželky

Salát z žampiónů a petrželky

Saláty
30 min.
3 porce
Fotografie: Rizoto se žampiony a hráškem

Rizoto s hráškem a žampiony

Těstoviny a rýže
45 min.
3 porce
Fotografie: Mrkvový salát s kedlubnou

Mrkvový salát s kedlubnou

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3 porce
Fotografie: Kuskus a červenou řepou a polníčkem

Kuskus s červenou řepou a polníčkem

Vegetariánské, Veganské
30 min.
3 porce