Frittata s brokolicí

Porce: 4 - 5 porcí
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Vejce
8 ks
Čedar
50 g
Sůl a pepř
Podle chuti
Olivový olej
1 PL
Máslo
1 lžíce
Cibule
1 ks
Červená paprika
1 ks
Cottage
200 g
Chilli mleté
špetka

Postup

Frittata s brokolicí je italský pokrm, který je především z vajec, proto není vhodný pro vegany ani vegetariány. Rychle zasytí a dodá potřebnou energii.

Příprava:

Vejce rozklepneme do misky, přidáme strouhaný sýr, trošku mletého pepře, soli, chilli a promícháme.

Brokolici opláchneme a rozdělíme na menší růžičky, papriky očistíme, nakrájíme na menší kostičky a cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Připravíme si pánev (je potřeba, aby byla se sundavací rukojetí, abychom ji pak mohli dát s frittatou dopéci do trouby). Na pánvi rozehřejeme olivový olej, máslo a přidáme nakrájenou cibulku.

Opékáme 1-2 minuty, pak přidáme brokolici, papriku a restujeme za občasného míchání 5-6 minut. Mezitím si předehřejeme troubu na 200°C.

K orestované zelenině pak postupně přidáváme lžící sýr Cottage, promícháme a zalijeme vejci. Lehce zamícháme a necháme cca 1,5 minuty opékat, pak přesuneme i s pánví do vyhřáté trouby, kde frittatu dopečeme dalších 5 minut. Necháme chvilku vychladnout a přendáme frittatu na větší talíř.

Chutná skvěle teplá i studená.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
90 min.
4 -5 porcí
Fotogrfie: Gnoochi s žampiony a cottage

Gnocchi s houbami a Cottage

Ostatní, Bez lepku
40 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Čokoládový chia pudink

Čokoládový chia pudink

Vegetariánské, Sladké, Veganské
30 min + 4 hod. v lednici
4 porce
Fotografie: Bramboračka babičky Janičky

Bramboračka babičky Janičky

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
5 porcí
Fotografie: Bezlepkové odpalované těsto

Bezlepkové odpalované těsto

Bez lepku, Sladké
2 - 2,5 hod
3 plechy