Frittata s brokolicí je italský pokrm, který je především z vajec, proto není vhodný pro vegany ani vegetariány. Rychle zasytí a dodá potřebnou energii.
Příprava:
Vejce rozklepneme do misky, přidáme strouhaný sýr, trošku mletého pepře, soli, chilli a promícháme.
Brokolici opláchneme a rozdělíme na menší růžičky, papriky očistíme, nakrájíme na menší kostičky a cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Připravíme si pánev (je potřeba, aby byla se sundavací rukojetí, abychom ji pak mohli dát s frittatou dopéci do trouby). Na pánvi rozehřejeme olivový olej, máslo a přidáme nakrájenou cibulku.
Opékáme 1-2 minuty, pak přidáme brokolici, papriku a restujeme za občasného míchání 5-6 minut. Mezitím si předehřejeme troubu na 200°C.
K orestované zelenině pak postupně přidáváme lžící sýr Cottage, promícháme a zalijeme vejci. Lehce zamícháme a necháme cca 1,5 minuty opékat, pak přesuneme i s pánví do vyhřáté trouby, kde frittatu dopečeme dalších 5 minut. Necháme chvilku vychladnout a přendáme frittatu na větší talíř.
Chutná skvěle teplá i studená.