Dýňová polévka s batáty

Porce: 2 porce
Doba příravy: 15 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Dýně Hokkaidó
1/2 ks
Batát
1 ks
Šalotka
1 ks
Zeleninový vývar
250 ml
Sůl
dle chuti
Olivový olej
1 lžíce

Postup

Dýňová polévka s batáty má sladší příchuť a v zimním období krásně zahřeje i zasytí. Vhodná je i pro vegany a vegetariány a příprava zabere pouhých 15 min. Zahřejte se na těle i duši výbornou polévkou z naší kuchyně.

Postup:

Dýni omyjeme a nakrájíme na kousky.

Batát oloupeme a nakrájíme na kousky.

Šalotku orestujeme na olivovém oleji, přidáme batát a dýni a také orestujeme. Přilijeme vývar a vaříme do změknutí.

Poté odstavíme a rozmixujeme.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
5 porcí
Fotografie: Salát z červené čekanky a polníčku

Salát z červené čekanky a polníčku

Saláty, Veganské, Vegetariánské
20 min.
4 porce
Fotografie: Tortillové košíčky

Tortillové jednohubky s avokádovou pomazánkou

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
12 ks
Fotografie: Honzovy buchty

Honzovy kynuté buchty s erythritolem

Sladké
40 min.
20 ks
Fotografie: Tvarohové lívance s pudinkem

Tvarohové lívance s pudinkem

Sladké
10 min.
2 porce