Dýňová pikantní polévka bez smetany

Porce: 4 porce
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Dýně Hokkaidó
1 ks
Cibule
1 ks
Česnek
3-4 stroužky
Olivový olej
na osmahnutí cibulky
Citrónová šťáva
1 lžička
Nové koření
3 kuličky
Bobkový list
2 lístky
Černý pepř
3 kuličky
Muškátový oříšek
1/4 lžičky
Zázvor, chilli, sůl
podle chuti
Pražená semínka a pažitka
na posypání

Postup

Vyzkoušejte výbornou dýňovou polévku bez smetany s pikantní chutí.

Postup:

Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na troše olivového oleje.

Přidáme na kostky nakrájenou dýni, poté podlijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový list, pepř, sůl a nové koření.

Vaříme do změknutí.

Odstavíme, vyjmeme koření a rozmixujeme tyčovým mixerem, přidáme česnek.

Poté zakápneme citrónem, přidáme chilli, zázvor, muškátový oříšek.

Posypeme praženými semínky, pažitkou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: domácí Raffaello kuličky

Raffaello kuličky

Sladké, Veganské, Vegetariánské
25 min. + 2 - 3 hod.
20 ks
Fotografie: perníčky ze špaldové mouky

Perníčky ze špaldové mouky

Sladké
30 min.
4 plechy
Fotografie: Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Bez lepku, Saláty
40 min.
4 porce
Fotografie: Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Bezlepkové vanilkové rohlíčky naší babičky

Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
1,5 hod.
3,5 plechu
Fotografie: Linecké bezlepkové cukroví

Linecké bezlepkové cukroví

Bez lepku, Sladké
2 hodiny
5 plechů