Dýňová pikantní polévka bez smetany

Porce: 4 porce
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Dýně Hokkaidó
1 ks
Cibule
1 ks
Česnek
3-4 stroužky
Olivový olej
na osmahnutí cibulky
Citrónová šťáva
1 lžička
Nové koření
3 kuličky
Bobkový list
2 lístky
Černý pepř
3 kuličky
Muškátový oříšek
1/4 lžičky
Zázvor, chilli, sůl
podle chuti
Pražená semínka a pažitka
na posypání

Postup

Vyzkoušejte výbornou dýňovou polévku bez smetany s pikantní chutí.

Postup:

Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na troše olivového oleje.

Přidáme na kostky nakrájenou dýni, poté podlijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový list, pepř, sůl a nové koření.

Vaříme do změknutí.

Odstavíme, vyjmeme koření a rozmixujeme tyčovým mixerem, přidáme česnek.

Poté zakápneme citrónem, přidáme chilli, zázvor, muškátový oříšek.

Posypeme praženými semínky, pažitkou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Těstoviny s žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny se žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
60 min.
3 porce
Fotografie: Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Bez lepku, Slané pečivo
70 min.
8 ks
Fotografie: Chřestovo-brokolicový krém

Chřestovo-brokolicový krém

Polévky
20 min.
4 porce
Fotografie: zapečená vejce na sladko

Zapečená vejce na sladko

Sladké, Ostatní
10 min.
1 porce
Fotografie: Banánové lívance s avokádovou pomazánkou

Banánové lívance s avokádovou pomazánkou

Sladké, Ostatní
15 min.
4 ks