Dýňová pikantní polévka bez smetany

Porce: 4 porce
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Dýně Hokkaidó
1 ks
Cibule
1 ks
Česnek
3-4 stroužky
Olivový olej
na osmahnutí cibulky
Citrónová šťáva
1 lžička
Nové koření
3 kuličky
Bobkový list
2 lístky
Černý pepř
3 kuličky
Muškátový oříšek
1/4 lžičky
Zázvor, chilli, sůl
podle chuti
Pražená semínka a pažitka
na posypání

Postup

Vyzkoušejte výbornou dýňovou polévku bez smetany s pikantní chutí.

Postup:

Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na troše olivového oleje.

Přidáme na kostky nakrájenou dýni, poté podlijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový list, pepř, sůl a nové koření.

Vaříme do změknutí.

Odstavíme, vyjmeme koření a rozmixujeme tyčovým mixerem, přidáme česnek.

Poté zakápneme citrónem, přidáme chilli, zázvor, muškátový oříšek.

Posypeme praženými semínky, pažitkou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
5 porcí
Fotografie: Salát z červené čekanky a polníčku

Salát z červené čekanky a polníčku

Saláty, Veganské, Vegetariánské
20 min.
4 porce
Fotografie: Tortillové košíčky

Tortillové jednohubky s avokádovou pomazánkou

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
12 ks
Fotografie: Honzovy buchty

Honzovy kynuté buchty s erythritolem

Sladké
40 min.
20 ks
Fotografie: Tvarohové lívance s pudinkem

Tvarohové lívance s pudinkem

Sladké
10 min.
2 porce