Dýňová pikantní polévka bez smetany

Porce: 4 porce
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Dýně Hokkaidó
1 ks
Cibule
1 ks
Česnek
3-4 stroužky
Olivový olej
na osmahnutí cibulky
Citrónová šťáva
1 lžička
Nové koření
3 kuličky
Bobkový list
2 lístky
Černý pepř
3 kuličky
Muškátový oříšek
1/4 lžičky
Zázvor, chilli, sůl
podle chuti
Pražená semínka a pažitka
na posypání

Postup

Vyzkoušejte výbornou dýňovou polévku bez smetany s pikantní chutí.

Postup:

Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na troše olivového oleje.

Přidáme na kostky nakrájenou dýni, poté podlijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový list, pepř, sůl a nové koření.

Vaříme do změknutí.

Odstavíme, vyjmeme koření a rozmixujeme tyčovým mixerem, přidáme česnek.

Poté zakápneme citrónem, přidáme chilli, zázvor, muškátový oříšek.

Posypeme praženými semínky, pažitkou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
90 min.
4 -5 porcí
Fotogrfie: Gnoochi s žampiony a cottage

Gnocchi s houbami a Cottage

Ostatní, Bez lepku
40 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Čokoládový chia pudink

Čokoládový chia pudink

Vegetariánské, Sladké, Veganské
30 min + 4 hod. v lednici
4 porce
Fotografie: Bramboračka babičky Janičky

Bramboračka babičky Janičky

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
5 porcí
Fotografie: Bezlepkové odpalované těsto

Bezlepkové odpalované těsto

Bez lepku, Sladké
2 - 2,5 hod
3 plechy