Domácí hummus s mrkví a okurkou

Porce: 2
Doba příravy: 15 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Cizrna v konzervě
300 g
Tahini
50 g
Citron
1 kus
Česnek
1 stroužek
Kmín
1/2 lžičky
Sůl
dle chuti
Pepř
dle chuti
Olivový olej
2 lžíce
Mletá paprika
1/2 lžičky
Mrkev
200 g
Okurka
200 g

Postup

Příprava domácího hummusu je snadná, rychlá a domácímu hummusu se ten kupovaný zkrátka nevyrovná. Postup je snadný. K přípravě potřebujeme pouze pár ingrediencí a kuchyňský mixér. Je třeba brát v potaz, že potřebujeme mixér typu „food processor“, protože v klasickém mixéru na smoothie se totiž hummus dost dobře připravit nedá.

Do mixéru vložíme cizrnu zbavenou nálevu, tahini – sezamovou pastu, stroužek česneku, šťávu z jedné poloviny citronu, kmín, sůl, pepř a olivový olej.

Vše důkladně rozmixujeme, dokud se nám nevytvoří krásně hladká a krémová směs. Pokud je směs příliš hustá, přilejte trochu nálevu z cizrny. Pomůže to dosáhnout krémovější konzistence.

Hotový hummus přemístíme do misky, pokapeme panenským olivovým olejem a posypeme mletou paprikou.

Mrkev s okurkou omyjeme a následně nakrájíme na větší „hranolky“.

Čerstvé zeleninové „hranolky“ namáčíme do našeho domácího hummusu a zdravá svačinka je na světě.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
90 min.
4 -5 porcí
Fotogrfie: Gnoochi s žampiony a cottage

Gnocchi s houbami a Cottage

Ostatní, Bez lepku
40 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Čokoládový chia pudink

Čokoládový chia pudink

Vegetariánské, Sladké, Veganské
30 min + 4 hod. v lednici
4 porce
Fotografie: Bramboračka babičky Janičky

Bramboračka babičky Janičky

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
5 porcí
Fotografie: Bezlepkové odpalované těsto

Bezlepkové odpalované těsto

Bez lepku, Sladké
2 - 2,5 hod
3 plechy