Domácí hummus s mrkví a okurkou

Porce: 2
Doba příravy: 15 min.

Reklama

Ingredience

Cizrna v konzervě
300 g
Tahini
50 g
Citron
1 kus
Česnek
1 stroužek
Kmín
1/2 lžičky
Sůl
dle chuti
Pepř
dle chuti
Olivový olej
2 lžíce
Mletá paprika
1/2 lžičky
Mrkev
200 g
Okurka
200 g

Postup

Příprava domácího hummusu je snadná, rychlá a domácímu hummusu se ten kupovaný zkrátka nevyrovná. Postup je snadný. K přípravě potřebujeme pouze pár ingrediencí a kuchyňský mixér. Je třeba brát v potaz, že potřebujeme mixér typu „food processor“, protože v klasickém mixéru na smoothie se totiž hummus dost dobře připravit nedá.

Do mixéru vložíme cizrnu zbavenou nálevu, tahini – sezamovou pastu, stroužek česneku, šťávu z jedné poloviny citronu, kmín, sůl, pepř a olivový olej.

Vše důkladně rozmixujeme, dokud se nám nevytvoří krásně hladká a krémová směs. Pokud je směs příliš hustá, přilejte trochu nálevu z cizrny. Pomůže to dosáhnout krémovější konzistence.

Hotový hummus přemístíme do misky, pokapeme panenským olivovým olejem a posypeme mletou paprikou.

Mrkev s okurkou omyjeme a následně nakrájíme na větší „hranolky“.

Čerstvé zeleninové „hranolky“ namáčíme do našeho domácího hummusu a zdravá svačinka je na světě.

Share on facebook
Sdílet na Facebooku

Relaxin

Reklama

Další zdravé recepty

Pomazánka z červené řepy s nivou

Pomazánka z červené řepy s nivou

Bez lepku, Ostatní, Vegetariánské
30 min.
4 krajíce
Semínkové houstičky

Semínkové houstičky

Bez lepku, Ostatní, Slané pečivo
90 min.
5 ks
Pomazánka z Avokáda

Pomazánka z Avokáda

Bez lepku, Ostatní, Vegetariánské
30 min.
4 krajíce
Kynutý koláč s rebarborou a drobenkou

Kynutý koláč s rebarborou a drobenkou

Sladké
90 minut + 2 hodiny kynutí
jedna koláčová forma / 8 porcí
Zapečené brambory s chřestem a parmezánem

Zapečené brambory s chřestem a parmezánem

Bez lepku, Vegetariánské
50 min.
4

Používáme cookies, abychom vám zajistili co nejsnadnější použití našeho webu. Více informací: Podrobnosti o cookies.