Domácí hummus s mrkví a okurkou

Porce: 2
Doba příravy: 15 min.

Ingredience

Cizrna v konzervě
300 g
Tahini
50 g
Citron
1 kus
Česnek
1 stroužek
Kmín
1/2 lžičky
Sůl
dle chuti
Pepř
dle chuti
Olivový olej
2 lžíce
Mletá paprika
1/2 lžičky
Mrkev
200 g
Okurka
200 g

Postup

Příprava hummusu je snadná, rychlá a domácímu hummusu se ten kupovaný zkrátka nevyrovná. Budeme potřebovat pouze pár ingrediencí a kuchyňský mixér. Je třeba brát v potaz, že potřebujeme mixér typu „food processor“, protože v klasickém mixéru na smoothie se totiž hummus dost dobře připravit nedá.

Do mixéru vložíme cizrnu zbavenou nálevu, tahini – sezamovou pastu, stroužek česneku, šťávu z jedné poloviny citronu, kmín, sůl, pepř a olivový olej.

Vše důkladně rozmixujeme, dokud se nám nevytvoří krásně hladká a krémová směs. Pokud je směs příliš hustá, můžeme při mixování přilít trochu nálevu z cizrny, což nám pomůže dosáhnout krémovější konzistence.

Hotový hummus přemístíme do misky, pokapeme panenským olivovým olejem a posypeme mletou paprikou.

Mrkev s okurkou omyjeme a následně nakrájíme na větší „hranolky“.

Čerstvé zeleninové „hranolky“ namáčíme do našeho domácího hummusu a zdravá svačinka je na světě.

Share on facebook
Sdílet na Facebooku

Další zdravé recepty

Kávové kostky v čokoládě

Kávové kostky v čokoládě

Bez lepku, Sladké
10 min.
2
Cizrnovo-cuketové placky

Cizrnovo-cuketové placky

Luštěniny, Slané pečivo
30 min.
4
Květákový mozeček

Květákový mozeček

Bez lepku, Vegetariánské
35 min.
4
Guacamole s domácími krekry

Guacamole s domácími krekry

Veganské
45 min.
4-6
Pečená cuketa

Pečená cuketa

Bez laktózy, Bez lepku
50 min.
4