Příprava hummusu je snadná, rychlá a domácímu hummusu se ten kupovaný zkrátka nevyrovná. Budeme potřebovat pouze pár ingrediencí a kuchyňský mixér. Je třeba brát v potaz, že potřebujeme mixér typu „food processor“, protože v klasickém mixéru na smoothie se totiž hummus dost dobře připravit nedá.
Do mixéru vložíme cizrnu zbavenou nálevu, tahini – sezamovou pastu, stroužek česneku, šťávu z jedné poloviny citronu, kmín, sůl, pepř a olivový olej.
Vše důkladně rozmixujeme, dokud se nám nevytvoří krásně hladká a krémová směs. Pokud je směs příliš hustá, můžeme při mixování přilít trochu nálevu z cizrny, což nám pomůže dosáhnout krémovější konzistence.
Hotový hummus přemístíme do misky, pokapeme panenským olivovým olejem a posypeme mletou paprikou.
Mrkev s okurkou omyjeme a následně nakrájíme na větší „hranolky“.
Čerstvé zeleninové „hranolky“ namáčíme do našeho domácího hummusu a zdravá svačinka je na světě.