Domácí hummus s mrkví a okurkou

Porce: 2
Doba příravy: 15 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Cizrna v konzervě
300 g
Tahini
50 g
Citron
1 kus
Česnek
1 stroužek
Kmín
1/2 lžičky
Sůl
dle chuti
Pepř
dle chuti
Olivový olej
2 lžíce
Mletá paprika
1/2 lžičky
Mrkev
200 g
Okurka
200 g

Postup

Příprava domácího hummusu je snadná, rychlá a domácímu hummusu se ten kupovaný zkrátka nevyrovná. Postup je snadný. K přípravě potřebujeme pouze pár ingrediencí a kuchyňský mixér. Je třeba brát v potaz, že potřebujeme mixér typu „food processor“, protože v klasickém mixéru na smoothie se totiž hummus dost dobře připravit nedá.

Do mixéru vložíme cizrnu zbavenou nálevu, tahini – sezamovou pastu, stroužek česneku, šťávu z jedné poloviny citronu, kmín, sůl, pepř a olivový olej.

Vše důkladně rozmixujeme, dokud se nám nevytvoří krásně hladká a krémová směs. Pokud je směs příliš hustá, přilejte trochu nálevu z cizrny. Pomůže to dosáhnout krémovější konzistence.

Hotový hummus přemístíme do misky, pokapeme panenským olivovým olejem a posypeme mletou paprikou.

Mrkev s okurkou omyjeme a následně nakrájíme na větší „hranolky“.

Čerstvé zeleninové „hranolky“ namáčíme do našeho domácího hummusu a zdravá svačinka je na světě.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špenátové vafle bez lepku

Špenátové vafle bez lepku

Bez lepku, Slané pečivo
45 - 60 min.
12 ks
Fotografie: Polévka z rukoly a brambor

Polévka z rukoly a brambor

Polévky
45 min.
4 porce
Fotografie: Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
5 porcí
Fotografie: Salát z červené čekanky a polníčku

Salát z červené čekanky a polníčku

Saláty, Veganské, Vegetariánské
20 min.
4 porce
Fotografie: Tortillové košíčky

Tortillové jednohubky s avokádovou pomazánkou

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
12 ks