Domácí chléb

Porce: 2 menší bochníky
Doba příravy: 180 - 240min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Žitná celozrnná mouka
200 g
Hladká mouka
300 g
Sůl
2 lžičky
Vejce
2 ks
Sušené droždí
1 ks
Cukr
1 malá lžička
Voda
350 ml
Kmín
1 - 2 lžičky

Postup

Upečte si výborný domácí chléb podle našeho receptu. Děti mohou pomáhat při zpracování těsta.

Příprava:

Do mísy si nalijeme vlažnou vodu, do ní nasypeme droždí, cukr, vajíčka promícháme, a pak postupně přidáváme mouku, sůl a hněteme.

Ke konci přidáme kmín a vypracujeme tužší těsto.

Pokud je těsto hodně lepivé, přidáme ještě mouku.

Hotové těsto necháme v zakryté míse cca 60 minut kynout.

Vykynuté těsto promícháme, rozdělíme na dva stejné díly a vytvarujeme 2 nižší oválné bochníky. Přendáme na 2 plechy s pečícím papírem.

Na obou bochnících uděláme na vrchu 3 zářezy.

Necháme ještě 15 minut kynout, a pak dáme do horkovzdušné trouby rozehřáté na 200 °C.

Pečeme cca 35-40 minut. Zkoušíme špejlí.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Muffiny s Cottage a vločkami

Muffiny s Cottage a vločkami

Slané pečivo, Maso, Ostatní
15 min.
6 ks
Fotografie: banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Sladké, Ostatní
20 min.
10 ks
Fotografie: Hrachová polévka

Hrachová polévka

Polévky, Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
40 min.
4 porce
Fotografie: Salát z hlávkové kapusty a cizrny

Salát z hlávkové kapusty s cizrnou

Saláty, Luštěniny, Veganské, Vegetariánské
120 min.
5 porcí
Fotografie: Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Nápoje
2 hod.+ 24 hod.
2 l