Domácí chléb

Porce: 2 menší bochníky
Doba příravy: 180 - 240min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Žitná celozrnná mouka
200 g
Hladká mouka
300 g
Sůl
2 lžičky
Vejce
2 ks
Sušené droždí
1 ks
Cukr
1 malá lžička
Voda
350 ml
Kmín
1 - 2 lžičky

Postup

Upečte si výborný domácí chléb podle našeho receptu. Děti mohou pomáhat při zpracování těsta.

Příprava:

Do mísy si nalijeme vlažnou vodu, do ní nasypeme droždí, cukr, vajíčka promícháme, a pak postupně přidáváme mouku, sůl a hněteme.

Ke konci přidáme kmín a vypracujeme tužší těsto.

Pokud je těsto hodně lepivé, přidáme ještě mouku.

Hotové těsto necháme v zakryté míse cca 60 minut kynout.

Vykynuté těsto promícháme, rozdělíme na dva stejné díly a vytvarujeme 2 nižší oválné bochníky. Přendáme na 2 plechy s pečicím papírem.

Na obou bochnících uděláme navrchu 3 zářezy.

Necháme ještě 15 minut kynout, a pak dáme do horkovzdušné trouby rozehřáté na 200 °C.

Pečeme cca 35-40 minut. Zkoušíme špejlí.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks