Domácí chléb

Porce: 2 menší bochníky
Doba příravy: 180 - 240min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Žitná celozrnná mouka
200 g
Hladká mouka
300 g
Sůl
2 lžičky
Vejce
2 ks
Sušené droždí
1 ks
Cukr
1 malá lžička
Voda
350 ml
Kmín
1 - 2 lžičky

Postup

Upečte si výborný domácí chléb podle našeho receptu. Děti mohou pomáhat při zpracování těsta.

Příprava:

Do mísy si nalijeme vlažnou vodu, do ní nasypeme droždí, cukr, vajíčka promícháme, a pak postupně přidáváme mouku, sůl a hněteme.

Ke konci přidáme kmín a vypracujeme tužší těsto.

Pokud je těsto hodně lepivé, přidáme ještě mouku.

Hotové těsto necháme v zakryté míse cca 60 minut kynout.

Vykynuté těsto promícháme, rozdělíme na dva stejné díly a vytvarujeme 2 nižší oválné bochníky. Přendáme na 2 plechy s pečicím papírem.

Na obou bochnících uděláme navrchu 3 zářezy.

Necháme ještě 15 minut kynout, a pak dáme do horkovzdušné trouby rozehřáté na 200 °C.

Pečeme cca 35-40 minut. Zkoušíme špejlí.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Čočkové brownies

Čočkové brownies

Sladké
15 min.
6 ks
Fotografie: Salát z žampiónů a petrželky

Salát z žampiónů a petrželky

Saláty
30 min.
3 porce
Fotografie: Rizoto se žampiony a hráškem

Rizoto s hráškem a žampiony

Těstoviny a rýže
45 min.
3 porce
Fotografie: Mrkvový salát s kedlubnou

Mrkvový salát s kedlubnou

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3 porce
Fotografie: Kuskus a červenou řepou a polníčkem

Kuskus s červenou řepou a polníčkem

Vegetariánské, Veganské
30 min.
3 porce