Cuketový perník s marmeládou

Porce: 16 ks
Doba příravy: 65 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Cuketa
350 g
Špaldová mouka celozrnná
350 g
Vejce
3 ks
Holandské kakao
2 lžíce
Perníkové koření
1 lžíce
Prášek do pečiva
1/2 pytlíčku
Sůl
Špetka
Jedlá soda
2 lžičky
Kokosový olej
40 ml
Mléko
300 ml
Med
2 lžíce
Vysokoprocentní čokoláda
80g
Domácí marmeláda
Na pomazání

Postup

Cuketový perník s domácí marmeládou ze špaldové celozrnné mouky je vláčný, nadýchaný a chutná prostě božsky.

Postup:

Cuketu nastrouháme osolíme a necháme vypotit.

Do mísy dáme mouku, kakao, perníkové koření, sůl, kypřící prášek, jedlou sodu a promícháme.

V druhé misce vyšleháme vejce s medem, kokosovým olejem a mlékem.

Pak obě směsi spojíme, cuketu slijeme a přidáme do těsta.

Těsto nalijeme na vymazaný plech 25 x 25cm a dáme péct na 170 stupňů Celsia. Hotový perník polijeme rozpuštěnou čokoládou. Po vychladnutí rozkrojíme a potřeme domácí marmeládou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks