Cuketa na 100 způsobů. Připravili jsme pro vás další skvělý recept na cuketový koláč s mozzarellou.
Příprava:
Cuketu oloupeme, nastrouháme a dáme do mísy.
Přidáme trochu soli, promícháme a necháme 10 minut odstát a poté z cukety vymačkáme přebytečnou vodu.
K cuketě přidáme nastrouhaný sýr, vejce, pesto, prolisovaný česnek, mátu a promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Pekáč nebo ohnivzdornou mísu vymažeme olejem a vyplníme směsí.
Z listového těsta vyválíme čtverec nebo obdélník velikosti a tvaru pekáče (recept na listové bezlepkové těsto zde). Tím přikryjeme pekáč a okraje odkrojíme. Na povrchu těsta uděláme zářezy. Z odkrájených kousků těsta můžeme tvořítky na cukroví vykrojit ozdobné tvary, které pak položíme na těsto. Povrch koláče potřeme rozšlehaným vejcem.
Koláč pečeme v horkovzdušné troubě při 180 °C cca 40–45 minut. Podáváme ještě teplý, ale chutná dobře i jako studený.