Cuketový koláč s mozzarellou

Porce: 12 ks
Doba příravy: 100 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Nastrouhaná cuketa
500 g
Strouhaný eidam
90 g
Nastrouhaná mozzarella
90 g
Vejce
3 ks
Pesto
3 lžíce
Česnek
5 stroužků
Sušená máta
1 lžička
Listové těsto
250 g

Postup

Cuketa na 100 způsobů. Připravili jsme pro vás další skvělý recept na cuketový koláč s mozzarellou.

Příprava:

Cuketu oloupeme, nastrouháme a dáme do mísy.

Přidáme trochu soli, promícháme a necháme 10 minut odstát a poté z cukety vymačkáme přebytečnou vodu.

K cuketě přidáme nastrouhaný sýr, vejce, pesto, prolisovaný česnek, mátu a promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Pekáč nebo ohnivzdornou mísu vymažeme olejem a vyplníme směsí.

Z listového těsta vyválíme čtverec nebo obdélník velikosti a tvaru pekáče (recept na listové bezlepkové těsto zde). Tím přikryjeme pekáč a okraje odkrojíme. Na povrchu těsta uděláme zářezy. Z odkrájených kousků těsta můžeme tvořítky na cukroví vykrojit ozdobné tvary, které pak položíme na těsto. Povrch koláče potřeme rozšlehaným vejcem.

Koláč pečeme v horkovzdušné troubě při 180 °C cca 40–45 minut. Podáváme ještě teplý, ale chutná dobře i jako studený.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks